Отиди на
Форум "Наука"

spartak

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ spartak

  1. Вярно е,струнната теория разглежда именно това една струна - част енергия,всичко около нас е ЕНЕРГИЯ,НО има едно голямо НО,според това нашата вселена е просто МЕМБРАНА,подобна на РЕЗЕН ХЛЯБ,може да има други паралелни вселени с повече от познатите ни 4 измерения,а именно за струнната теория са нужни 10,но в момента се използва М-теорията,която ни казва,че ВСЕЛЕНАТА = мембрана,може да има няколко такива мембрани,и на 1мм от нас да се намира друга вселена,защо неможем да я пипнем или видим ?? Така сме устроени и сме се пригодили да виждаме нещата,там законите и физиката всичко е много различно,все едно да протегнем ръка и да искаме да хванем края на вселената,атомите не го позволяват,така че принципно Енергията или по точно ЕлектроМагнетизма играе най-важната роля да има НЕЩО наречено ВСЕЛЕНА !
  2. Айнщайн е казал,че практически е възможно това,че пространството се разгъва. Давам пример най-късото разстояние от т.А до т.Б е правата линия,с колкото по-г.скорост се движим толкова по-малко време ни е нужно да стигнем от т.А до т.Б,но Айнщайн е казал че пространството не е плоско,а се огъва и е възможно нещо като МОСТ наречен Рион,вземаме например един бял лист хартия (сега се сетих за това,нека играе ролята на пространството),от единия до другия край на листа има някакво разстояние,но ако го сгънем разстоянието от т.А до т.Б ще се намали и можем ли да направим така,че да пробием материята и да скъсим максимално пътя ни м/у тези 2 точки,звучи объркано за някои,но в съшност по-лесно от това немога да го обесня ?? Някакви теми да сте попадали,благодаря за коментарите предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...