Отиди на
Форум "Наука"

ina17

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ina17

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ina17's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Year In Rare
  • One Month Later Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Репутация

  1. ina17

    задача с масова част

    Необходимо е да се получи разтвор на Na2SO4 с масов процент 10% в количество 1800 грама. m(Na2SO4) 180 g и m(H2O) = 1620 g; Какво количество Na2SO4.10H2O трябва да използваме и съответно колко вода, за да направим разтвор?
  2. ina17

    Мощност

    Две лампи имат мощност P1 = 36W и P2 = 72W, когато се свържат успоредно към акумулатор с напрежение U = 12 V (вътрешното съпротивление на акумулатора не се отчита).Приемете, че за лампите е в сила законът на Ом и определете тяхната мощност, ако се свържат последователно към същия акумулатор.
  3. Защо заглавието на Паисиевия труд е толкова дълго?
  4. Здравейте, можете ли да ми предложите няколко теми за публични изказвания? Благодаря предварително
  5. Защо мотивите за самотата и смъртта се повтарят в поезията на символистите?
  6. Здравейте, какъв вид кръв минава през капилярите? Благодаря предварително
  7. ina17

    изтласкваща сила

    Лодка с тегло 5kN плава във вода. Колко е изтласкващата сила, с която водата действа на лодката? Зависи ли отговора от това дали водата е сладка или солена?
  8. 1. Коя позиция не е основна през епохата на Романтизма? А) толерантност - фанатизъм; Б) природа - общество; В) чувства - разум; Г) мечта - реалност 2. Кое твърдение за Романтизма е вярно? А) творците представят осъществяването на идеала за свобода и равенство; Б) най - важните черти на романтическия герой са тръдолюбието и разсъдливостта; В) ключовата тема е отчуждението на самотната личност от обществото
  9. 1. Кое твърдение за Просвещението е вярно? А) Науките през епохата на Просвещението са тясно свързани с религията; Б) Според някой просветители решението на обществените проблеми е в управлението на просветен монарх 2. Коя идея не е характерна за Просвещението? А) за разделението на властите; Б) за водещата роля на църквата; В) за толерантността и веротърпимостта 3. В кой ред е посочена отличителна особеност на светогледа на Суифт? А) оптимизъм; Б) песимизъм; В) идеализъм: Г) фанатизъм.
  10. Здравейте, можете ли да ми препоръчате произведения, в които човекът е изправен пред тежка раздяла и липса на път напред?
  11. Здравейте, може ли малко помощ за чертежа на тази задача: ''Постройте параболата – графика на дадената функция: y = -x^2+2x+3, като предварително намерите координатите на върха ѝ''?
  12. Здравейте, имам няколко въпроса: ----------------------------------------------------------------- 1) Атомите, молекулите и йоните топлопроводими ли са? 2) Атомите електропроводници ли са? 3) Металите крехки вещества ли са? 4) Атомите, молекулите и йоните притежават ли блясък? ------------------------------------------------------------------ Благодаря предварително
  13. Здравейте, може ли помощ за есе на тема ,,Едно добро сред рой дела злодейски'' ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...