Отиди на
Форум "Наука"

Всеселина

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Всеселина

Всеселина's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

1

Репутация

  1. Което е и моето предположение засега, но все пак събирам мнения и кураж и от други хора
  2. Това обяснява нуждата от посочване на страничните вериги в определението. Благодаря
  3. Лесно му е на английския език, при който всички определения може да се изпляскат отпред, и който както иска да го разбира . Българският обаче е аналитичен език и трябва да се разнищят връзките между определеният и да се предадат правилно. Та, не мисля, че течнокристален определя веригите, мисля, че определя самия полимер, а страничните вериги дават информация само за структурата на химичната му формула. Общо взето гадая, затова ми трябва човек, който има поне малко понятие от полимери :D.
  4. Става дума за материала, от който са направени перата на вентилатор. Това е контекстът. Не мога да копирам цялото изречение поради задължението ми за неразкриване на информация, но в общи линии е "Тъките пера с аеродинамичен профил на вентилаторите са изработени от [съответния полимер]".
  5. Здравейте! Аз съм лингвист, който се опитва да формулира превод на материала "side-chain liquid crystal epoxy polymer". Намирам по малко информация тук-там, но не съм химик и ми е трудно да установя връзката между различните думи. Открих, че това е вид полимер със/от странични вериги, че е течнокристален полимер и че е от епоксидна смола. Чудя се обаче как да формулирам този франкенщайн, че хората, които имат понятие от химия, да не се скандализират! Не съм убедена, че ако ги навържа в една фраза (течнокристален полимер на епоксидна смола със странични вериги), ще се получи нещо смислено и издържано. Нуждая се от помощ от хора, имащи идея от полимери. Предварително благодаря!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...