Отиди на
Форум "Наука"

ТОРБАЛАН

Потребител
  • Брой отговори

    16
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ТОРБАЛАН

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ТОРБАЛАН's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

7

Репутация

  1. Ти не си отворил темата за ХАН, само където си писал Аспарух - ХАН, нали? Няма какво да се отваря тема, то е видно писането на глупости. Още с първия коментар, какъв език са говорили българите? Е как какъв - БЪЛГАРСКИ, писали са на БЪЛГАРСКИ, а в момента продължаваме да пишем и говорим на БЪЛГАРСКИ, а кирилицата (славянски), ще да е някакво психично разстройство!
  2. Няма СЛАВЯНИ, има гето-склавини, сиреч новото име на гетите. Вие тези летописци ги нямате за нищо и ровите във фалшиви извори с катран, само и само да избягате от същността, или да навредите на българския народ, може би? Кой ви знае зад тези профили какви аборигени от други култури се крият тънко покрай пързалката! Какво искате да докажете с тази тема и тези славянчовци? Че българи и траки изчезнали и славянчовците пешачки завладяли света и ноложили езика си, но горките нямали писменост и затова, че ни претопили сме им измислили един да си имат за Бог да прости. Че кой вярва вече на продажните БАНаджии измислящи черни небивалици за българския народ срещу една торба с рубли?
  3. Тези които са ти документирали историята от която извличаш информация (извори)! Покажи ми един стар извор където пише за СЛАВЯНИ.
  4. Няма такова документирано нещо като славяни от първоизточника! Има сКлавИ(но). Тоест, гето-сКлавИни...
  5. Този календар е абсолютно менте от китайския с 12 и 60 годишни цикли, със сменени цветове на земните стихии, разместени плъхове, прасета, маймунки и прочее летящи таласъми. За да постигнат точността на днешния са измислили по един празник близки до зимно и лятно слънцестоене за 365 дни, плюс още 1-ин на 4 години. Имената на животни и месеци нагласяни на фантазия. А китайския календар е реконструиран на няколко пъти през вековете за по-голяма точност! ☺
  6. Те, защото ромейците не са дошляци нали? Едните дори идват чак от Етиопия! И по керамиката са изобразявани като излезнали от казана след 8 часа варени на силен огън.
  7. makebulgar е някакъв талибан от Алтай! Пише за някакъв език на персите от 650-тата година преди Христа, и говори за склавИни (на гръцки склавИно, склавЕни няма, кой превежда от гръцки в уки пики на гръцки да се гръмне), сиреч ГЕТО-СКЛАВиНИТЕ, които са 1000 години преди персите. Ало талибан, правиш ли разлика между години, векове, хилядолетия, защото изобщо те няма с цифрите! В Алтай е баба ти, чака те! Още ли не си отишъл да я намериш?
  8. Какъв календар на българите? Онзи с прасетата, драконите, барсовете и маймунките ли? Ох... недей, не мога да се смея повече... Или великите БЪЛГАРИИ в Ориента малко по на север, които за наколко десетилетия ги погълна черна дупка? Само глупави хора могат да вярват в такива пропаганди сглобени на бързо в Кремъл! Преселения е имало, не го отричам, ама за велики Българии сгромолясали се след някоя годинка, само глупаци могат да мечтаят по илюзиите на злите сили, за да им отдалечат вниманието от родната земя.
  9. Та какво за могилите, за черепната деформация и за киката (конската опашка)? Нима не са едни и същи с тези на траките ли? А какво, ще кажеш за ритоните и орлите на князете ни? А за покръстването и обучението в Константинопол? Виж какво красиво българско име КОН (величина за ВЕЛИЧЕСТВЕНО) плюс СТАН (човешко тяло, СНАГА)? То и кентавърът няма обяснение с първото, а с второто - таврос (бик). Гръцкия език е буламач с български, които множество стотици думи нямат обяснение на гръцки, за тези които знаят еллиника. Какво за българите и траките, какво? Какво за погребенията и какво за черепната деформация, какво?
  10. Глупости ми говориш, защото аз преди 15 години съм прочел цялата гръцка митология на ГРЪЦКИ. Живял съм 17 години там, обиколил съм цяла Еллада поне 100 пъти, плюс всички острови и това което съм видял още тогава по стенописи, Павката не беше подхванал постовете още. Виждал съм карти от 5-и век преди Христа до 5 след, да не ти казвам с какво на тях, на колекционери! За данайците и лъжите им знам, още преди да се появи Павката и съм изчел да не ти казвам колко гръцка литература. Ти знаеш ли за влиянието на гърците над ПОНДИТЕ, за които и Павката не знае? Затова руснаците освобождават първо гърчолята, да си го знаете! Онези къде ви били големи братя. Големи са ни, докато ни откраднат историята и езика. Ай, на здоровье!
  11. Ти погледнал ли си изобщо царете на лидийците, че твърдиш, че нямали нищо общо с траките? А защо, пеоните са тези, които започват да сечат монети след меоните? И защо Александър Велики когато освобождава Мала Азия от наглите перси, възстановява повечето градове палени от данайците и грабени от перси? Наричаш Страбон лъжец ли? Я ги изкарай тук всички царе на Лидия, че да видим кои са и какви са! За славяните Теофилакт Симоката обяснява в три книги кои са, тоест новото име на гетите, цял половин век преди Аспарух. Какво ги плещите тези славяни? Нашите предци са говорили за СлОвОбългарски език бавни реотани! Филмът за княз Аспарух изобщо не съм го гледаЛ, просто защото не бих си причинил такова унижение с продажниците ни кланещи се на Кремъл и който език - руския, в родословното дърво на индоевропейските езици от църковно славянския е на първо място, а българският е някъде в дъното събира прах! Да не говорим, че Кирилица никога не трябваше да има, а да се казва БЪЛГАРИЦА, но така сме цял живот от продажници чушко-поклонници в Кремъл. П.п. Виж колко значими въпроси ти зададох и само ми криволичиш из С,С++ дизайна! Титла ХАН - НЯМА ЗАСВИДЕТЕЛСТВАНА! Има КАNАСУВIГI, сиреч... КАНАС и (Y (ипсилон), което ако няма гласна пред него за словосъчетание се чете И), плюс ВИГИ (БИГИ), тоест... КАНАС и БИГИ! Гърците имат 3 И-та, плюс 2 словосъчетания, общо 5. Ако смяташ да ми губиш времето на въпроса с въпрос, бягай да си пишеш програмката за сайта и не ме занимавай със сладки приказки от 1000 и една нощ.
  12. За За miroki давам пояснение, защото не е чел и не е запознат, че Страбон смята - мизи, мези, МЕОНИ и витини за един и същ народ. А пеоните не живеят ли едно до друго на Балканите със старите мизи? Според вас българите и северно македонците - различен народ ли са? Докога, ще дъвчем жалкият тюркско-персийски буламач, подплатен със славяни от 16 век нарицателно, лепнато както от гърците за траки - фТРАКИ? Четете хора! Трябва всичко наготово ли да ви изкарват хората? Как си представяте, да се е леело злато, обработва, да се сечат пари с ясно изявено тегло, без да има писменост и изчислителни знаци? Бре, че прости тез траки златари и българи майстори сребрари, нямат писменост и мерни единици, иначе измислят закони и договори - първи познати на света!
  13. Да, ама не... дал съм ви достатъчно информация, да четете драги славянчовци, турчеещи се, и ако не можете да го сдъвчете и асимилирате, това си е абсолютно ваш проблем! Какво, къде върви, през тракийския тирс ми е, важното е, че аз знам откъде са ми корените, и затова има планини от доказателства, плюс това съм си направил ДНК тест с който съм наясно, че моето родословно дърво от Балканите не е мърдало! Нямам намерение да си губя времето със заблудени овце, които не правя разлика от среден пръст с показалец. Алкохол не пия, жив и здрав да си! Пий една и за мен.
  14. Какви Склавени и Славяни ви гонят вас? Имало е гето-склавини, гети които са им променили името, защото данайците се посрали от страх когато изконното население е почнало да им чука по вратите. Почнали да горят и унищожават всичко живо уличаващи ги в грабежи на чужда земя. Ей така се появи един народ 15000 от Кавказ и Памир със стари хора (болни), деца и животни, зимата за 60 дни, и бам... веднага на битка, а някакви славЯнчовци се появиха в земите на най-многобройния народ след индийците и ги притопили, щото видиш ли... онези им подарявали жените? Някой правил ли си е труда, кои племена са участвали в битката за Троя? Откъде се наемали войници? Защо Александър Велики (Мегальос Александрос) минава първо през персийците и ги унищожава в Мала Азия, малко след Босфора? Как така розетата от Плиска е причислиха точно към 9 век? Вие наясно ли сте, че за Поляк и Руснак е обидно да го наречеш СЛАВЯНИН, или не сте излизали от България никога? Кога се създаде този термин СЛАВЯНИН, някъде в 16 век ли? Ами ДНК изследванията докога, ще ви набиват, че българинът е от динарски и средиземноморски тип! Тези славяни, които притопили древните българи и траки, последно на Балканите и Мала Азия ли са били, или са дошли от дълбокия ветровит север? Някой живял ли е в Елада и знае ли езикът им, защото повечето близки думи с българския, а не са малко, нямат обяснение на елиника? Аде, педя... сто кальо!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...