Отиди на
Форум "Наука"

tantin

Потребител
 • Брой отговори

  446
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

tantin last won the day on Януари 9

tantin had the most liked content!

Репутация

125 Ученик

Всичко за tantin

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  история, генетика, езици

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Това вече го обсъждахме. Най-подходяща ми изглежда линията Киев - Лвов - Кошице. Или Лвов - Ужгород. Почти по права линия, по равното не са много планините и реките за пресичане.
 2. Понеже сме свикнали да си представяме номадите като монголоиди, ето да ви представя че има и европоидни номади. Начина им на живот по нищо не се различава от азиатските им побратими, а дори и по езици много си приличат с някои от тях. 1.)link
 3. Историята е по-проста.. Славяните изглежда че винаги са били в съюз със скитите и техните роднини (така да го кажем) хуните. В един момент Германците идват и завладяват източна Европа и създават свое царство, обаче хуните им се изсипват и ги подлагат на такова изтребление (германци изтребват, не славяните) че германците скоростно се изнасят оттатък Дунава и оттатак Карпатите. Това е щото хуните имат лошия навик да изтребват враговете си. Славяните обаче са бивши роби и съюзници на скити и хуни и съответно познават скитските и хунските обичаи. По тоя начин голямото хунско нашествие само им отваря нови територии. Това ми е работната версия, като напредна и намеря нови доказателства ще ви кажа повече .
 4. Много по-просто е. На запад, и югозапад от балтите са. Дори се припокриват с източните германци.. Там са си били и не са мърдали от там едно 500 - 1000 години. Все там са си стоели откак са се откъснали езиково от балтите.
 5. Това с academia.edu не ми допада много откъм частта да си направя ВЕБ сайт при тях. Като се регистрирах веднага ми казва че имам 9 дена за да превключа на платената версия която е около 10$ на месец.. Дайте моля ви се други предложения за блог.. За предпочитане да е фрее.. Иначе ще си регистрирам мой домейн. ( освен това да е нещо по посещавано от световната общност, иначе ще си ползвам блог.бг. )
 6. Гърците може и да разбират фригийски, но ако стане дума за тракийски: опасявам се че гръцкият е толкова близко до тракийския колкото и българския. Все пак да не забравяме че и трите езика: гръцки, български и кюрдски са индоевропейски.. Фригийски и тракийски са също така предполагаемо и преимуществено ИЕ.. Обаче може да имат и малко варварски примес... До примеса ще стигнем по-късно.
 7. Спокойно, не е така... Тракийския мисля клони повече към източно иранските езици - по специално кюрдския ( може би покрай близостта им с фригийския), но за сега нямам време да задълбавам в тракийския.. Ще му обърна повече време като направя основното изложение.
 8. Имам да слагам доста неща, но са навързани едно с друго. Трябва ми да направя цял цикъл със статии и препратки към външни материали като доказателствена част. Понеже ми излизат нови неща непрекъснато, бих искал да не се губи връзката с началото. Да няма нужда да се връщаме и да търсим наново. Добре би било да има и някаква защита на авторски права, но когато слагаш или цитираш много чужди материали - това е двуяк процес - трябва да се уважават правата и на друг източници и автори, най-малкото да се цитират като източници.
 9. Кои други платформи са популярни? Бихте ли препоръчали някоя платформа за блог ? Благодаря!
 10. Бихте ли препоръчали подходящи места: блог, уеб сайт, списания и други за публикуване на статии и материали с научна стойност? Предимството на блоговете е в бързината на предоставяне на информацията за достъпна. При сериозните публикации е обратно- има забавяне на публикуването, но съответно критериите за доказателствен материал и строгост са доста по-високи. Предполагам че ще организирам мой блог, но бих желал да имам и по-сериозна форма за публикация.
 11. Една статия, която си заслужава са споделя с вас: https://www.v-stetsyuk.name/en/Scythian/Mith.html Всичко щеше да е много добре, обаче нещата според мен не са обяснени правилно... Връзки има, не обаче по начина по който авторката ги интерпретира.. В добавка: снимковия и археологичен материал може да ви изненадат.
 12. Такава връзка наистина има, но тя не е на 3500, а повечко... И не е между българи и японци, а между европеиди - айни... Да ли сме били и кои сме били аз не съм бил още там

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...