Отиди на
Форум "Наука"

Георги Петров

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Георги Петров

Георги Петров's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Репутация

  1. Визуалната диагностика е част от диагностиката. Точния дефицит и правилното определяне на оптималната доза може да бъде установено само с анализ на листната маса. Благодаря за статията. Това ми трябваше.
  2. Трябва да се започне от някъде...имам агрономическо образование, но не и химическо. За това питам...ако може да ми отговорите, съм готов да слушам, дори срещу заплащане.
  3. Благодаря за статията, но информацията качена по горе (в основния пост) е доста по изчерпателна. Ако не можете да ми помогнете, моля не спамете темата. Благодаря.
  4. Искам да създам специализирана лаборатория.
  5. В почвата също е важен, но често съединенията, които се образуват там, не са усвоими за растенията. А за да добиеш престава за липсите, листната маса е от особено значение...това, което липсва в нея, е това, което е недостъпно за растенията.
  6. Здравейте, Как може да бъде направен количествен анализ на микро и макро елементи в растителни части (листа, стебла, цветове...)? Кой уред и метод би засякъл следните референтни стойности, на конкретните елементи: За макроелементи концентрацията е в проценти (%) сухо вещество: Азот 0-10 Фосфор 0-5 Калий 0-8 Калций 0-6 Магнезий 0-5 Сяра 0-3 Натрий 0-1 Хлор 0-5 За микроелементи концентрацията е в mg/kg сухо вещество: Мед 0-50 Цинк 0-500 Манган 0-700 Желязо 0-400 Бот 0-300 Молибден 0-50 Анализът ще служи за установяване дефицити в земеделски култури.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...