Отиди на
Форум "Наука"

Turambar

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Turambar

  1. Turambar

    Ударни Вълни

    Някой би ли ми разказал нещо повече за ударните вълни и тяхното естество. Спешно е. Благодаря ви предварително.
  2. Някой може ли да ми разкаже нещо за свойствата и приложенията на електриците.
  3. Според мен голяма част от тази статия противоречи на всякакви исторически истини, както и на елементарната логика. С няколко цитата и коментари ще посоча час от твърденията, които ме смущават. Да се твърди, че бург е тракийска дума, при явното и съвпадение с днешната немска дума за крепост " Burg " си е глупаво. Немците тракийци ли са? Знаех си че сме роднини. Честно казано, не изчетох всичките лексикални прилики, но от видяното се ужасих достатъчно за 3 дена кошмари. Александър = Победител на мъже (ако не се лъжа) Прозвище и на Парис, син на Приам. Управда( Юстиниан I) е славянско име. Мита за Крали Марко. Приятелю, учените доказаха( доста отдавна), че Крали Марко всъщност е средновековен балкански владетел, васал на османските турци, бил се против християнските войски, възпян в народните песни като герой, за да успокои болката в душите на бъдните поколения. Индианците са имали тотеми вълци - Те траки или българи са ? Може би славяни ? Рязане на глави и пиене от черепи - Ами то и скитите са рязали глави, и Ханибал е рязал глави, и всички пълководци, съдии и крале са рязали доста глави. Ама верно че сме траки всичките. Пиенето от черепи е било обичай, олицетворяващ предаването на божествена сила от единия владетел в другия. Толкова за сега. Надявам се, че ще успеете да добиете представа за тезата ми.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...