Отиди на
Форум "Наука"

Доктора

Banned
  • Брой отговори

    285
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Доктора

  • Рожден ден 19.06.1957

Contact Methods

  • AIM
    Doktora757
  • Website URL
    http://www.zlaten-drakon.com

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    София
  • Интереси
    Бойни изкуства и военно дело, древна българска история, българистика, защита на българските национални интереси, езотерика, религия, философия, източна медицина, геронтология и гериатрия, медицинска антропология; българските общности в чужбина; културата на Евразия.

Последни посетители

16801 прегледа на профила

Доктора's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Ами по-горе беше обяснено че Авитохол е първият български владетел от "Именника" с когото се свързва цял период от управлението ("Златен век" от 300 години), но явно си неграмотен и не можеш да четеш! А за Ирник просто няма място за спор - знае се кой е и откъде идва и, че е от родът Дуло! Ако си почитател на Пешо-Татарина (Петър Добрев) и изсмуканите от пръстите му теории, явно си сбъркал аудиторията!!!
  2. Нещо на комунистическо-глобалистко-фашизоидна полицейщина ми смърди!!!.... :!!!:
  3. Въпрос на произношение и транскрипция; среща се като: Тай-Дзи, Тай-Чи, Тай-Джи и т.н. става въпрос за един и същи стил на Кунг-Фу/У-Шу! Всъщност в самото Тай-Дзи има различни подстилове - стил Чън, стил Ян, стил У, стил Уу, стил Сун и т.н.; много разновидности с един и същи корен и принципи, които са се развили за последните няколко столетия. Последните двама майстори от снимките - д-р У Тунан (105 г.) и Ша Гуоджън (86 г.) са специалисти и по Тай-Дзи-Цюан. У Тунан е практикувал два стила на Тай-Дзи, а Ша Гуоджън е специалист също и по Син-И и Ба-Гуа. Това са двама много известни майстори на Кунг-Фу от старата школа; вече покойници!...
  4. Има някои психо-физически дисциплини, които също са много полезни за здравето и дълголетието. Такива са например традиционните китайски бойни изкуства У-Шу/Кунг-Фу. И по-специшално т.нар. "вътрешни стилове" (Ней-Дзя); такива като Син-И-Цюан ("Бокс на насочената воля"), Ба-Гуа-Джан ("Дланта на 8-те мистични триграми"), Тай-Дзи-Цюан ("Бокс на Великия Предел"), Лю-Хъ-Ба-Фа-Цюан ("Бокс на 6-те координации и 8-те метода"), У-Дзи-Цюан ("Бокс на Безпределната Празнота"), Да-Чен-Цюан ("Бокс на великите достижения") и др. Тези дисциплини са тясно свързани с традиционната китайска медицина (акупунктура, масажи, билколечение и Ци-Гун). Много от практикуващите се упражняват до преклонна възраст (до края на живота си) и много от тях достигат до 100 и повече години! Лично аз се занимавам професионално от 37 години с бойни изкуства (най-вече с Кунг-Фу) и се чуствам много добре на 50 години; смятам да се занимавам поне още толкова! Ето тук някои такива адепти на Кунг-Фу (всички са на над 90 години; третия е на 250 г., а петия на 105 г.): За повече информация виж сайта www.zlaten-drakon.com (там има и една интересна моя студия за дълголетието, която възнамерявам да разширя в книга).
  5. Аз имам едни изображения на тракийски бойци с ромфея от една каменна стела; може да ги кача тука, ама трябва да ги сканирам! Формата на острието и двуръчната дръжка отговоря на това което си дал, само върхът е малко по разширен и извит!
  6. Тази тема по погрешка е тука - трябва да е в раздела "Българска история"!!!...
  7. Ето за този генетичен проект говорех преди време; разполагам и с оригиналните публикации в сп. "American Journal of Human Genetics", но все още не мога да намеря време да ги преведа от английски. Изследването е част от Паневропейския ДНК проект, в който участват и български учени и това е от изключителна важност за проучване (като метод на антропологията) на древната българска история, в това число и за доказване на "автохтонната теория": http://www.dnevnik.bg
  8. Е, това си е направо обида - Божо ми е личен враг!!!....
  9. Използвал съм само изображението на Атила, което не е измислено от Илиев! Дали е "фантаст" или не, нека други да преценят - някои негови изследвания са интересни, други са "творческа грешка"; никъде не го цитирам обаче. Имал съм предвид по-сериозни изследвания на български автори! Ще ги посоча след време - ровя из архива, а пък той е голям!
  10. Убеден ли си в това или само го казваш за да провокираш реакция?!? Твърдението просто не е вярно!
  11. Ами опитвам се да обясня, че те сами се сриват, ситуацията която описвам само ще катализира вътрешните процеси на тотален разпад! Като спрат разплащанията в долари светът ще спре да кредитира САЩ и кажи ми какво ще ги правят тогава тия "безценни зелени хартийки"?!?.....
  12. Ами нека анализираме ситуацията: 1. САЩ в момента са в дълбока рецесия и все повече затъват от многотрилионна вътрешна задлъжнялост на Федералния резерв (конгломерат от частни еврейски банки). 2. Страните от ОПЕК подготвят своя валута и май излизат от орбитата на долара. 3. Китай от 2-3 години плавно преструктурира и обръща валутните си резерви (около 800 милиарда долара) от долари и минава на други позиции - основно евро и др. валути, както и злато и ценни държавни книжа. 4. Страните от Южна Америка също се оттърсват от прегръдката на "Големия брат", преминаван към техен вътрешен общ пазар и излизат от орбитата на САЩ, особенно притежаващите мощни енергоизточници (нефт и газ). 5. Всеки момент Иран ще открие новата си нефтена борса, където котировките ще са в евро, а не в долари! 6. Иракското тресавище поглъща и последните сили на рухващата империя! Прогнозите за "световния жандарм" са много кофти - всички вече мразят САЩ и ще се изкефяг да ги хързулнат по динената кора! Следва нещо подобно на това случило се в САЩ през 1929 г., само че с доста по-сериозни последици!
  13. А да не забравяме, че в Мала Азия живееха тракийските племена на фригийците (Фригия) и дарданите (Троя), хетите (Хетска държава), там отидоха също и част от кимерийците (древните българи) спущайки се от Кавказ на юг още в 7 в. пр. Хр., а също и асирийци (айсори), а също арменци, кюрди и парти (арийци). Чак до 16 в. в сърцето на Мала Азия съществува българска държава със столица близо да планината Булгардаг ("Българската планина"), която доста по-късно е преименувана от турците! И до сега в Мала Азия живеят не по-малко от 1 милион ислямизирани и турцизирани българи
  14. Виж, те американците са на път да се самоунищожат и без чужди инвазии; вече са съсипани икономически! Въпрос на месеци е да го разберат всички! Не спестявайте в долари - доларът ще се срине но 0.05 стотинки и никой няма да го ще!!!
  15. При положение, че в момента основен международен език е английския - можем ли да определим, че България се "американизира" или става "английска държава"?!? Даже ако се има предвид, че с Англия в момента сме в една "империя" - Европейския съюз! Официалния език или този за международни контакти е едно, а държавата, културата и народът нещо друго! Нека не ги смесваме нещата и да наливаме вода в мелницата на гърците; те си умират от кеф за такива неща и да манипулират общественото мнение! Така и Александър Македонски и македонците станаха "гърци", и Орфей е "грък", също и Ахил, митологията на траките и египтяните стана "гръцка митология"; Критско-Микенската култура стана гръцка; преекспонирането на т.нар. "гръцки колонии" по бреговете на Черно море, античната философия, демокрацията и т.н. и т.н.; всичко било гръцко и културата идвала от там! Преекспонирането на Византия и Гърция за сметка на траките и българите беше руска и панславянска антибългарска схема, която работеше по геополитическата ос Москва- Белгад-Атина!!!.... Айде моля ви се мислете със собствените си глави и не се оставяйте да ви манипулират така баламски; в 21 век сме все пак!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...