Отиди на
Форум "Наука"

Dok_1969

Потребител
  • Брой отговори

    107
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Dok_1969

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dok_1969's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Month Later Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

38

Репутация

  1. Обадила се жабата в компанията на другите жаби защото всичките жаби са без сивото вещество.
  2. Как би изписал математически изречението "Последните три поста на Док_1969 сами по себе си не допринасят с нищо за темата"? Жокерче - прочети отново поста ми, който си цитирал и обърни Какво да чета постовете на такива като теб, които не си напрягат сивото вещество, за да проумяват елементарни неща.
  3. Нула в математиката не е израз на нищо, а на количествена неопределеност.
  4. Няма значение каква е размяната на аргументи, бакалийска, комшийска, панаирджийски или придворна, важни са самите аргументи. Expand Има, има....определя "лицето" на платформата, в която се споделят мнения..... Твоята "сентенция" е по-подходяща за лого на отворена фейсбук група.... Това е свободен форум и всеки може да пише на какъвто си иска жаргон стига да е без обиди. Вижда се че обаче че обидите са привилегия в този форум, за някои " реномирани " негови участници.
  5. Точно така. Само че за полето ние имаме доказателства че съществува, докато за Баба Яга не. Така че как става хвърченето на несъществуващата Баба Яга, е въпрос от съвсем друг клас Полето може въобще да не съществува, самата ОТО приема гравитацията за фикция, електромагнетизма неубедително се обяснява с виртуални частици и .т.н. То се вижда че тъпанар си ти.
  6. Аха, значи баба Яга хвърчи с метлата защото не подлежи на въпрос, как става това хвърчене.
  7. Дрънканици на квадрат. Измисли друг начин за да се отърваш от неудобни въпроси.
  8. О кей, да речем че съм съгласен че частиците са някаква форма на поле, това означава че частици въобще не съществуват а има само полета които имат някакъв градиент, на интензитет, който обаче трябва да е нулев във геометричният център на полето, иначе полето ще действа с безкрайни сили на безкрайно малко разстояние. Тогава какво всъщност е полето от какво е изградено и как взаимодейства щом не е с частичкова природа. Ето на това съвременната квантова теория на полето не може да отговори.
  9. Полево е. Ти просто не А атомите от които са изградени топките, как взаимодействат, пак ли с полета, ако е така, тогава какво представляват самите атоми, само полета ли са или нещо друго, и как могат само от разстояние да взаимодействат, като са и частици, признати от науката. Щом са частици значи могат да взаимодействат и контактно без полета. Няма "частици" в природата, има Аха, нямало частици а само кванти, които са определени от квантовата физика като частици, въртене в кръг. Толкова си имаш и представа Колкото и ти.
  10. Обикновено веществено взаимодействие не става от разстояние, две топки като се ударят, те взаимодействат помежду си без да е необходимо разстояние между тях, гравитационни взаимодействия между космически тела става от разстояние, но чрез какъв посредник, още не е известно, може да се приеме че всъщност телата не са ограничени в пространството, а че само така изглежда от умозрение. Всъщност и при електромагнетизма е така, две заредени частици или тела се отблъскват или привличат не заради полета около себе си, а заради невидимата си материална " аура " , която е продължение на същността им в пространството.
  11. Две топки като се ударят, това не е Полево а веществено взаимодействие, частици като се ударят, те със полетата около себе си ли се удрят, или директно се удрят ? Това науката не го знае, защото не знае какво всъщност е " частица" и "поле" и как всъщност става физическото им взаимодействие.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...