Отиди на
Форум "Наука"

Николай Иванов19

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Николай Иванов19

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Николай Иванов19's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

2

Репутация

  1. Агресивен съм и с комплекси, да, като малък пребих всичките ми съученици още в първи клас. Избих им млечните зъби. И се почувствах прекрасно. Но това, че съм агресивен, не ме прави по - малко неправ, нито умен, колкото и криво да ти е Мистър РИМЛЯНИН, щото нали, всичко извън София е провинция, това Пловдив, град на 6 000 години, това Варна, най - красивия и най - големия МОРСКИ (ако говорим за провинция, питай Хемингуей) град в България, това Велико Търново, старата, истинската столица от Средновековието, това най - големия български град на Дунав, ние сме провинции, а ти си римски император, предполагам ЕЛАГАБАЛ
  2. Добре, момче от СофиА, бих се радвал да няма никакви сърбизирани българи, за съжаление от 1 милион и кусур с българска кръв почти всичките се самоопределят като сърби. Не споделям никакви сръбски опорни точки, но мога да констатирам, че сърбежите успешно сърбизираха 1 милион българи шопи и торлаци, а 1 милион и 200 хиляди превърнаха в нова, измислена нация, произлязла от задника на Буцефал.
  3. Личните нападки ад хоминем доказват, че моята теза е права, а ти издишаш. Ще те разочаровам. Не живея в София, бил съм ВЕДНЪЖ в София, тотално не ми хареса, но съм принуден от масмедиите постоянно да се сблъсквам с някакви смешници, които си въобразяват за някакви провинции. С очите си съм виждал пребит софийски тираджия, пребит от русенски полицаи, които като разбраха, че е ,,шоп'', го биха още по - брутално. Явно и на тях им е писнало. Мен смешният софийски говор не ме дразни, но ме дразни, че носителите му се отнасят с пренебрежение към Източна България, откъдето идва литературният език, а те самите бъркат дори къде да поставят ,,е'' и ,,я'', защото е толкова неестествено за западните говори да се редува - и оттам софийското БЯЛИ, вместо бели (но бЯл, а на софийски е бел) и много други забавни моменти. Ние от Изток се забавляваме как се опитвате да говорите литературен български и не ви се удава, но все пак се стараете. Съвсем отделна тема е, че правенето на София столица е най - голямата и брутална грешка, правена в бг историята - град на 400 км от Дунав и Черно море едновременно. Що ли на румънците столицата е на 60 км от Дунав, що ли на сърбите, словаците, унгарците и австрийците столиците им СА НА ДУНАВ, явно са тъпи всичките тия народи, а ние сме много умни да направим шопското село ,,столица''. По темата, за да не е пълен спам и отговор на ад хоминема. АКО имаше Източна и Западна България, те щяха да се обединят с един удар както Княжеството и Източна Румелия. Дали щеше да стане през 1885 година или по - скоро в 1918 година, при разпада на Османската империя, но реално щеше да има обединение на българите, а не сегашното състояние - 1 милион шопи и торлаци в Поморавието и Понишавието ТОТАЛНО посърбени, 1 милион и 200 хиляди превърнати в някаква нова ,,нация'', монкейдонци, няколкостотин хиляди претопени в Гърция, още толкова в Турция (ловешки и родопски помаци, емигрирали там), неизвестно количество претопени в Румъния (минимум половин милион, огромната отвъддунавска емиграция от края на 18. и началото на 19.век приключват почти всичките като ,,румънци'' в рамките на две до три поколения) и ние, 5 или 6 милиона останали в границите на страната плюс 1 или 2 милиона емигранти на Запад. Не сме ТОТАЛ ЩЕТА, като арменците например, които са ТОТАЛ ЩЕТА и в известен смисъл унгарците, но не сме и това, което можехме да бъдем като пълен потенциал.
  4. Не, за мен западните говори не са едни, просто дадох пример със западен говор, напълно съм наясно, че торлашките, шопските и македонските говори са СУПЕР различни (както впрочем и източните говори са супер различни - сравни родопски от Златоград с великотърновски или с варненски - смес от добруджански, тракийски и балкански говори - балкан разлика). Отделно част от торлашките или шопските говори преминават в това, което се нарича ,,сръбски'' в Поморавието и което не е никакъв сръбски, а сърбизиран български. Наясно съм с много неща. Просто понякога е адски дразнещо, когато се гледа с пренебрежение на Източна България, още повече от светлината на такива като кукумерарио, дето почват да ми обясняват как те били столица, а ние сме били ,,провинция'' (подобен идиотски термин, роден през комунизма от тъпочелите комунета идеално илюстрира нивото им на образование - провинция е имал само РИМ, който е завладявал и превръщал в провинции разни страни и народи - София не е завладяла никого, а е била избрана с два гласа повече за столица). Теб примерно те дразни миекането, ми мен не ме дразни, напротив, уникален български говор е и точка. Да, централните балкански говори не миекат, но пак са източни говори и са по - близки до миекащите източни говори, отколкото до смешния софийски диалект, който явно разни неграмотници като кукумерарио сигурно считат за литературен български, както явно София имала ,,провинции'', ти да видиш.
  5. В България няма провинции. Можеш да си въобразяваш, че има, но провинции има само в Римската империя. Моят роден град РУСЕ е бил 30 000 души, когато твоето шопско село с 11 000 души е обявено за ,,столица'' с два гласа в повече. София не е завладявала никого, че да й бъде ,,провинция''. Затова и шопята редовно ядете бой по Русенско. Нищо лично, просто чувствено и емоционално.
  6. Винаги ме е напушвало смях, когато шопи и макета си мислят, че говорят правилен български език, а цитирам ,,източняците'' миекали. На запад от Искър по принцип трябва да се научите да говорите книжовен български, ПРАВИЛНО, защото родният ви говор НЕ Е книжовният български език. Книжовният български език е базиран на базата на ИЗТОЧНИТЕ говори, Тодорчо, не на западните. На Великотърновските и на балканските по - общо, това е основата на книжовния език, на когото от 9.век все му върви на ИЗТОЧНИ говори като основа и НИКОГА до македонската норма от 1945 година западна норма не е била приемана като книжовен език НИКЪДЕ. Солунският диалект е ИЗТОЧЕН, нищо че е македонски, той е източен и в 9 и в 20.век, до изселването на солунските българи оттам. Великопреславският диалект е ИЗТОЧЕН и става основатата на старобългарския, а основа на среднобългарския става търновското наречие от времето на Втората Българска империя (царство). Да ти помогна ли, ИЗТОЧЕН говор е. И новобългарският пак е ИЗТОЧЕН, основан на великотърновското и на съседните балкански наречия, които са пак ИЗТОЧНИ, държа да те разочаровам. Кое му е прекрасното на вашето твърдо, ДЪРВЕНО говорене на българския ? НИЩО - груб, селски диалект, в който често на запад говорите за себе си в МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО, като душевноболни - ,,я си вървимЕ по улицата''. А, и държа да те разочаровам - СКАПАНИЯТ софийски диалект НЕ Е книжовният български език, поздрави !

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...