Отиди на
Форум "Наука"

разградчанин

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за разградчанин

разградчанин's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

2

Репутация

  1. От документалните свидетелства,които прочетох излиза,че макар и малобройно,но е имало постоянно българско население в Лудогорието през целия период на Турското робство,т.ч. там не всички българи са преселници.Със сигурност,част от тези българи,по една или друга причина,са се помюсюлманчили и турцизирали,но мнозинството са запазили вярата и народностната си принадлежност.Характерно за нашите (делиорманските) турци е,че като антропологичен тип те се различават съществено от източнородопските турци и много рядко има сред тях някакви следи от монголоидизъм.Колкото до капанците,като носия,фолклор,а предполагам и диалект,те приличат много на българите от Ямболско,т.ч. връзка с Тракия смятам,че имат.
  2. Здравейте!Аз съм съвсем росен-пресен във форума и присъствието ми тук е поради една единствена причина-интересът ми към нашия действителен произход.Не страдам от комплекс за “национална или по-точно-за народностна непълноценност“,затова нямам нужда и от велики предци,които са били най-,най-,най-,а само и единствено от истината.Чета повечето неща,които излизат по темата,чел съм и Ваши постове под тези на Живко Войников,прочетох и последната книга на Тодор Чобанов.Въпросът ми към Вас е:каква е тази огромна изненада във връзка с тези три елитни прабългарски погребения и какъв е антропологичният тип на погребаните там прабългари?
  3. Нямам никакво понятие от генетика,та искам да помоля за разяснение!В посочената таблица виждам два пъти J,отнсено към Разград,но какво точно означава това?
  4. Прочетох статията на Д.Яранов и в нея не виждам изводите,които Вие правите,относно масовото заселване на Тракия и Мизия с изселници от Албания и Македония.Неговото мнение е много по-умерено от Вашето,а и относно българската народностна принадлежност на тези преселници,той няма и намек за колебание,няма и грам македонизъм! Ето информация за проф. Димитър Яранов:https://bg.wikipedia.org/wiki/Димитър_Яранов,а ето и за неговия баща Ананас Яранов:https://bg.wikipedia.org/wiki/Атанас_Яранов_(икономист)
  5. Не съм чел цитираната от Вас статия,но искам да кажа две неща: 1.основната българска,етнографска група в Разградско днес са “балканджиите“,преселили се там в нач. на XIX в.,а не “македонците“ или “арнаутите“.Село,населено с потомци на преселници от Албания е с.Пороище.Ето,кратка информация по въпроса:https://ekip7.bg/2024/04/04/nyakoi-fakti-za-chast-ot-preselnitsite-v-razgradsko/ и https://bg.wikipedia.org/wiki/Пороище 2.как да си обясня наличието на “анатолци“ в Разградско,след като по данни на южняка само там няма хора с хаплогрупа J?
  6. Ако правилно съм разбрал,то излиза,че сите сме македонци.Нели така,г-жо Генефеноска?Сега очаквам да чуем за Македон,Филче и Аце,Гръко-Бактрия и хунзите,което ще ни обясни недвусмислено пакистанската ни генетика. Искам само да Ви попитам,на какво основание определихте поречията на Вардар и Струма,ако под Югозапад разбирате Македония,за неатрактивни за заселване?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...