Отиди на
Форум "Наука"

Евгени Ташев

Потребител
  • Брой отговори

    26
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Евгени Ташев

  1. Въпросните 3 атома, човече, са всичко което притежава маса и съответно има възможност да въздейства по какъвто и да е начин извлечен от твойта теория в 1 квадратен метър в космоса. Поне до колкото разбрах де, ти твърдиш, че гравитацията е просто измислица и всичко което тя върши може да бъде обяснено и с елементарно предаване на енергия между частиците. Да ама ако е така, как тези въпросни 3 атомчета си предават енергия, като са на толкова голямо разстояние едно от друго? Това ми е въпроса.
  2. На дали някой би предположил, че плажната топка изпусната на 20 метра на вътре в морето се връща на брега заради гравитационното поле на пясъка... "Теорията" ти за несъществуването на гравитацията е практически безмислена и неподкрепена с какъвто и да е вид доказателства. Може би предполагаш, че 3 атома на кв.м. държат планетата ни в орбитата около Слънцето? Или че въпросните 3 атома на кв.м. правят така че Луната да въздейства на приливите и отливите? Предишните 2 поста се опитах да ги прочета, но се отказах и не мисля да ги коментирам. Моля научете се да пишете грамотно.
  3. @adXok Вместо да продължа спора, ще ти кажа как реагира майка ми на твойто твърдение - "Зодиакалните знаци са звездни карти"... Изсмя се... доста силно при това. За да разбереш защо, ще ти кажа само едно нещо. Звездна карта е карта на звездите видяни от определена точка на планетата. Няма много голямо значение от коя точка, защото сме малка планета, а звездите са на огромно разстояние. Зодиакален знак е група от звезди, най-често ярки, които се намират на небето. Те са съвсем малка част от звездното небе и следователно от звездната карта. Всичко това излезе от устата на жена, която е добра в своята област(механика), но няма никаква идея какво става извън планетата. Никога не се е интересувала от астрономия, физика или философия. @rockbul Приятелю... звездите се движат. Слънцето се движи. Всичко се движи, но за 2 хиляди години не са се преместили токлова, че да се види с просто око... Колкото за датирането... то няма как да се изменя. То съществува САМО на нашата планета поради една проста причина, която г-дин @adXok спомена преди няколко поста. Денят - времето за което Земята извършва пълно завъртане около оста си. Годината - времето за което Земята извършва пълно завъртане около Слънцето. За да има друга датировка съвпадаща с нашата, трябва да има друга звезда и друга обитаема планета, която се върти около себе си за същото време за което го прави и Земята и да извършва пълна обиколка около звездата за същото време за което и Земята... И времето тече различно в зависимост от скоростта с която се движи даден обект. И преди 2 хиляди години на тази дата не е започвал "знака на Овена". Прав си. Но преди 2 хиляди години "знака на Овена" не е започвал изобщо, защото тогава не е имало такъв...
  4. Драги господин "Нео". За да изглежда един пост подреден, то той трябва да бъде граматически правилен и да се спазва едно просто правило - след всеки пунктоационен знак поставяйте интервал(изключение прави отварящата скоба). За да бъде добре подреден, вашия пост се нуждае от няколко неща. 1. Запишете се на ускорен курс по грамотност. 2. Ако там не ви кажат, употребата на тирета е нужна само при представките за степени "по" и "най", някои думи които едва ли ще ви се наложи да ползвате и при пренасяне на нов ред, което тук е безмислено. 3. Използвайте бутона "Enter" от време на време, за да отделяте абзаците. Ако не знаете какво е "абзац", значи точка 1. е задължителна. П.П. С поста си не целя да ви убидя, а просто да ви помогна.
  5. Прочетох го 3 пъти и не видях нищо освен имената на няколко учени, техните теории и това как не си съгласен с тях. Към края имаше елементи от филмите A.I., The Matrix, Terminator и няколко други които така и не видях как се вписват в безброя кубове в които има безброй сфери в които има безброй незнам си там какво.
  6. Това беше последният въпрос на който очаквах че ще ми се наложи да отговарям. Изобразени са така, защото през средновековието художниците са си нямали идея какво показва наличието на пъп...
  7. Такава тема вече има и ти доста поспами и там. Не виждам причината да отваряш нова тема... Но все пак... материята "се създаде" от енергията. Въпросът който искаш да зададеш е от каде "се създаде" енергията. Дори и вселената да е безкрайна и в времево и в пространствено отношение, изборите които могат да направят разумните, и не чак толкова разумните, живи същества в тази вселена също е безкраен. Безкрайността никога не води до съвършенство и абсолют, а само до разруха. В нашата природа е, ако живеем достатачно дълго, да доведем вселената до унищожение. Ако ние не успеем, гравитацията рано или късно ще успее. Разбира се вселената няма да изчезне, а просто ще експлодира и ще започне на ново всичко !!!Последните няколко реда са лично мнение, а не твърдения!!!
  8. @adXok аз каквото имах да кажа, го казах на миналата страница... Предишния ми пост не беше предназначен за теб(което е моя грешка), а ти вместо да ми правиш такива "интелектуални" забележки, вземи се запиши на курс по правопис. "Зодиакалните съзвездия" не са звездни карти, а група звезди най-често от една галактика. Звездни карти видими от нашата планета? Ай сети се сам каде ти е грешката тук.
  9. Човече, моля ти се започни да си проверяваш "фактите" преди да пишеш каквото и да било :| Странно но ми напомняш на една "преподавателка" по религия която ни обясняваше, как Адам и Ева са имали само по 1 хромозома и доста по-опростено ДНК и за това са живели по-дълго
  10. Никаде не сме коментирали какво е било преди ГВ. Вселената не се е "пръкнала" от нищото. Енергията изграждаща я си е била там и преди. Дори "фокусниците и магьосниците" не смеят да твърдят, че могат да изграждат материя или енергия от нищото. За да се създаде едно човешко същество е нужно много повече от един сперматозоид и една яйцеклетка. Според кои физици и математици 13 милиярда години не са достатачни за създаването на живот и на куп други "глупости" които ти написа така неправилно? На дали има учен който да твърди че е невъзможно, тъй-като се е случило за доста по-къс период от време... На дали някой на тази планета напълно разбира вселената и на дали някой на тази планета ще я разбере в близките няколко столетия. Всичко което четеш тук са теории и размисли по тях. Все пак има причина раздела да се казва "Теоритична Физика"
  11. А за да намерим т.н. идеално кълбо посредством ъгъла на пречупване на светлината от капка вода, не трябва ли да използваме същия материял със същия състав, тоест чиста вода? Каква е ползата от перфектното, кълбо когато то е направено от вода? А и за да се разбере дали е перфектно, гореспоменатото кълбо трябва да се облъчи милиярди пъти със светлина и да се измери ъгъла, да се направи регулация ако не е точно 42 градуса и облъчването да започне от начало заради нанесените промени?!? И всичко това заради топче вода?
  12. Защо да е безмислено? Толкова ли е трудно да напишеш 2 реда и да ми обясниш това което явно смяташ, че знаеш, вместо да ме пращаш на ускорен курс по английски и да ме караш да купувам книги за да си отговоря на 2 уж елементарни въпроса? След като смяташ, че знаеш отговора, отговори ми като нормален човек, а не се дръж като хлапе с комплекси. Пак не отговори на въпроса ми. Това което виждаме от предполагаемия край на вселената тук в момента се е случило там преди 13 милиярда години, нали? Поправи ме ако греша, но 1 светлинна година е разстоянието което светлината изминава за една земна година, следователно това което виждаме в момента в предполагаемия край на вселената, който е на 13 милиярда светлинни години, е с 13 милиярда години закъснение. Нещо като поглед в миналото, което отново ни връща на въпроса ми. Как някой знае какво се случва 13 милиярда години в бъдещето на гореспоменатото разстояние? Да не би НАСА да ползват услугите на гадатели? Това, че теб не те интересува, не значи че никой не го итнересува. Или ти знаеш и мнението на другите? Как го разбра? Отново някоя непробиваема и неуспорима физична теория? Отново не отговори на въпроса ми а се опитваш да замажеш положението с някакво твърдение което няма как да бъде доказано и няма никаква връзка с въпроса ми.
  13. Браво... трии постовете на които не можеш да отговориш. За твое съжаление аз си копирам всички постове и си ги пазя на компютъра за всеки случай, защото за съжаление форумите в България са пълни с хора като теб. И както г-жа @Anahronia каза, ти си най-тесногръдия физик който познаваме. Та...
  14. Тежките ядра са тежки, защото имат повече неутрони, а не обратното. Поне аз така мисля.
  15. Отново с "така е защото е така". По никакав начин не можеш да докажеш твърденията си, както и аз не мога да докажа мойте. Времето няма никаква връзка с съсдаването на вселената. То е измислено от хората доста преди да са знаели, че земята не е плоска. Както един мой преподавател казва: "Колкото по-сложно е написано, толкова по-научно изглежда". Но това не значи че го прави по-трудно за разбиране, така че не се притеснявай да пишеш сложно. Имам тълковен речник...
  16. Ще използвам един доста често задаван тук въпрос. Как ще докажеш, че вселената има край? Как който и да е ще докаже, че вселената има край? Ако вселената е на 1 милиярд години ние ще виждаме само на 1 милиярд светлинни години и там ще виждаме как се е зародила. Отвъд този праг ще виждаме едно нищо. И другото е, че казвайки ми че вселената има край, все едно ми казваш "Тук имаше поточе преди 1 милион години, следователно и сега има." Или както четох в една друга тема тук - вселената е на 13 милиярда години и края и се намира на 13 милиярда светлинни години от тук. Само аз ли намирам това за странно? Никой ли не се замисля, че отвъд тези 13 милиярда светлинни години може да има още 100 които просто не виждаме, защото са прекалено далече?
  17. Защо просто не поставите едно правило, всеки който иска да "побликува" лична теория в този форум в залгавието на темата да напише "Неодобрена Теория" или нещо подобно. Нали все пак това е форум, и целта на всеки форум е обмяна на знания. Виждате нещо нередно в теорията на някой? Няма нужда да я триете. Опровергайте го на открито и оставете темата, за да се знае че тази теория е оборена по някакъв начин. Особенно пък в тази секция. Няма нужда да се ограничавате само с теориите одобрени от банда тесногръди "учени" които няма да повяврат че 1+1 не винаги е 2 дори и да им наврете доказателството пред очите. И без това форума е изключително рядко посещаван и никой не пише с месеци... И още нещо леко off topic. Това е раздел Теоритична Физика. Ако имате някакви задръжки на въображението не сте за тук. Писна ми да чета тесногръди мнения от рода на "Не е така защото не е така"
  18. Ако пространството е изкривено, както ти твърдиш, то вселената пак е безкрайна. Колкото и да обикаляш по Земята никога няма да намериш края и, докато не успееш да построиш ракета която да преодолее гравитацията й. Дали преди 100 години някой би предположил, че има нещо друго освен планетата, ако не виждаше Слънцето, звездите и всички други обекти на небето? Ние виждаме ли края на вселената? Не, но това не значи че няма такъв. По същия начин можем да поставим и въпроса "Има ли други измерения?" И отговора винаги ще бъде: "Няма да сме сигурни докато не ги намерим!"
  19. Не можете да твърдите, че нещо което не е материално и е измислено от човека съществува... Мойто лично и не толкова експертно, но и не толкова тесногръдо мнение е, че времето е измислено от човека и ще "съществува" само докато човека избере то да съществува. Няма как да сравнявате времето с пространството, защото пространствоно е материялно и "статично". 1 метър си е 1 метър независимо тук или на Халеевата комета и независимо от това с каква скорост се движим, но дали 1 час тук е равен на 1 час на гореспоменатата комета?
  20. Мерси за бързия и точен отговор. Обаче аз имам още доста въпроси Да започнем с този. Какво точно представлява абсолютно черно тяло, и защо наричат слънцето така. 2. Има ли вероятност някога Юпитер да се превърне в слънце? 3. Нали когато се движим със скоростта на светлината времето тече много по-бавно. Защо е така, и дали това ни влияе и в момента (в смисъл дали времето тече по-бавно на планетите които се въртят по-бързо около слънцата си и т.н.).
  21. Аз имам един въпрос. Ако построиме голямо огледало на 100 светлинни години от тук, то няма ли хората от земята след 200 години като погледнат това огледало да виждат какво се е случвало тук преди 200 години? И възможно ли е да се приложи това сега с отражението на някои космически обект? И също така имам и друг въпрос. Скоростта на светлината само на теория ли е максималната която може да се постигне или няма по-бързо движещо се тяло, защото в книжката "Нещо наречено Нищо" четох, че Айнщайн приема скоростта на светлината за максимална, вярвайки, че има и по-бързи тела. А и също така съм чувал, че са засечени по-бързо движещи се тела.
  22. А това нещо от висшата математика ли е? И какво представлява това ln?
  23. Въпросът ми беше съвсем нормален, и за мене човек който на 9 години е наредил кубчето на рубик сам си е гений. А това, че ти си писал, че едва ли може да се намери някъде, не значи че не се продава никаде. Просто зададох въпрос към всички хора четящи тази тема, защото прецених че имат по-голяма информация от теб... Прости ми ако съм згрешил с нещо
  24. Не знам дали става въпрос за същите производни, но тази година учих производни, и формулата беше за x^y първата производна е y*x^(y-1) Не е ли така? Моля да ми обясните разликата м/у тази формула и дадената по горе.
  25. Ти някакъв гении ли си? За 1 час... Иначе аз го търся това кубче от години (не усилено де), и ако го намеря някъде и е на прилична цена, веднага бих го взел. Ако някой има информация каде се продава, моля нека да сподели.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...