Отиди на
Форум "Наука"

bagrenorodna :)))

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за bagrenorodna :)))

bagrenorodna :)))'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Да, би било добре да се обедини целия този материал в една цялостна постановка, тъй като е достатъчен и като количество и като разнообразие на източниците.
  2. Самуил и Гаврил Радомир най-вероятно са погребани в черквата СВ. Ахил в Преспа. Там е бил пограбен и Иван Владимир, но съпругата му е пренесла тялото му. Аз мислех, че е погребан в Елбасан - в манастирската църкво, с която се свързва смъртта му?
  3. Благодаря ти, не съм работила отдавна с извори и съм загубила тренинг! Извинявай за безпокойството!
  4. Няма да напомням, че в европейаските политически карти в периода ХV-ХVІІІ век фигурира царство България и то със знака за царския му статут, а не само като територия ето за тази информация конкретно краведски описания не ми се струват най-сигурните източници, въпреки че има доста ценни неща като информация.
  5. Заключение от мен: Няма да напомням, че в европейаските политически карти в периода ХV-ХVІІІ век фигурира царство България и то със знака за царския му статут, а не само като територия, а още по-малко да е указвано с по-ниска категория в политиката от типа деспотство, воеводство и др. Простете моето невежество, но каква библиография бих могла да цитирам с горепосоченото твърдение? Темата силно ме вълнува и обяснява някои доста "странни" на пръв поглед неща, свързани с културните реалии на средновековието и българската владетелска идеология - специално с Иван Шишман.
  6. То по тази логика може да е роден във всяко едно от селищата на Самоковска епархия.
  7. Да, но за Шишман в Самоковско не се споменава у Паисий. В неговия оригинал са споменати са боевете при Урвич, но не и в Самоковско. Такова споменаване - за Шишмановата смърт при Самоков се открива чак в Рилската преправка о т 1825 г.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...