Отиди на
Форум "Наука"

lklk_oopsss

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за lklk_oopsss

lklk_oopsss's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Какво означава думата "аликвотен" (или "аликвот")? Може и въпросът ми да ви се стори смешен, но я срещнах в един учебник и не ми стана ясно значението и ...
  2. При хлориране на n-пентан се получава смес от три монохлоропроизводни (1-,2-,3-хлоропентан). Кое от тях преобладава в сместа?
  3. Ясно ми е как по дадена структурна формула да съставя наименование, но не ми е ясно как по дадено наименование да съставя структурна формула! Например как да съставя структурната формула на 2,5-диметилхептан?
  4. Здравейте! Бихте ли ми обяснили как по дадено наименование да даден алкан с разклонена верига можем да съставим структурната му формула? Най-добре ще е ако можете да ми дадете някакъв алгоритъм. Благодаря за вниманието!!!
  5. Кои са показателите, по които можем да сравним държавното устройство на Свещената империя, Франция и Англия в периода 13-15 век? Кои са приликите и разликите?
  6. При смърт на френски крал някой от присъстващите бърза да произнесе следните думи: "Кралят е мъртъв, да живее кралят!". Какъв политически смисъл се влага в този крилат израз?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...