Отиди на
Форум "Наука"

lklk_oopsss

Потребител
 • Брой отговори

  6
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

2 Ученик

Всичко за lklk_oopsss

 1. Какво означава думата "аликвотен" (или "аликвот")? Може и въпросът ми да ви се стори смешен, но я срещнах в един учебник и не ми стана ясно значението и ...
 2. При хлориране на n-пентан се получава смес от три монохлоропроизводни (1-,2-,3-хлоропентан). Кое от тях преобладава в сместа?
 3. Ясно ми е как по дадена структурна формула да съставя наименование, но не ми е ясно как по дадено наименование да съставя структурна формула! Например как да съставя структурната формула на 2,5-диметилхептан?
 4. Здравейте! Бихте ли ми обяснили как по дадено наименование да даден алкан с разклонена верига можем да съставим структурната му формула? Най-добре ще е ако можете да ми дадете някакъв алгоритъм. Благодаря за вниманието!!!
 5. Кои са показателите, по които можем да сравним държавното устройство на Свещената империя, Франция и Англия в периода 13-15 век? Кои са приликите и разликите?
 6. При смърт на френски крал някой от присъстващите бърза да произнесе следните думи: "Кралят е мъртъв, да живее кралят!". Какъв политически смисъл се влага в този крилат израз?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...