Отиди на
Форум "Наука"

Non_Servium

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Non_Servium

  1. Здравейте, имам проблем (: Утре ще ме изпитват за годишна оценка на едни задачи, а аз не мога да се справя с тях.. Оценката ми трябва, нуждая се от висока диплома, за да се преместя в друг град (: Това са задачите: Задача 1. По данни от опитна станция използването на нитратите за подхранване на цвеколто води до увеличаване на добива със 130 кг/дка. Обяснете как ще се получи амониев нитрат от азота на въздуха. Изразете химичните реакции с уравнения. Използвайте схемата за кръговрат на азота в природата. В какво състояние е NH4NO3 в почвата? Задача 2. Натриевата селитра е подходящ тор за кисели почви (почви, съдържащи свободни водородни йони H+), на които се отглежда захарно цвекло. Изчислено е, че необходимото количество тор за дадена обработваема площ е 160 кг на декар. Пресметнете колко тона нитратни йони ще се внесат в почвата при торенето на площ от 100 дка. Отг: 11,650 t. Задача 3. Изразете с химични уравнения процесите, които се извършват при получаване на меден нитрат от медни отпадъци. Какви мерки ще предложите за опазване на околната среда? Начертайте апаратура за безопасно лабораторно осъществяване на процесите (това не е задължително) Благодаря (:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...