Отиди на
Форум "Наука"

timona

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ timona

  1. Ами аз случайно попаднах на този форум и тъй като наскоро прочетох "Шифърът на Леонардо" ми стана интересно и прочетох всички мнения. И честно казано имам малко възражения. Първо искам да кажа че аз съм много набожна. Вярвам в божествеността на Исус Христос. Не бих си променила мнението заради една книга, но все пак си разсъждавам над нея. Първо. Ужасно е да казвате че Дан Браун е писал, че Мария Магдалина е била любовница на Исус Христос като там съвсем ясно пише че му е била жена, съпруга, спътница... Вярно е че никъде в Библията не го казват това, но и Тибинг от книгата казва, че ако вярваме на Библията, която е създадена от човека, защо да не вярваме на тези изгубени писания, които са били забранени от църквата. А и както много хора дотук и аз казвам, че тези автори единствено са правили предположения. Вече за потомство не съм толкова убедена, а и така и не разбрах кое е доказателството че Магдалина е бил Светият Граал. Доколкото разбрах, защото тя е съдържала царската кръв на Христос в утробата си - демек детето им. Относно божествеността на Исус Христос. Вярно е че през 313 година в Рим е имало много размирници по отношение на религиите. Точно тази година Константин е подписал Миланският едикт в Милано, в който се казва, че християнството може да се изповядва свободно. След жестоките гонения на Диоклециян християните се борят за права. А въпроса е бил "Кой е Христос ?". Християните твърдели че той е син на Отца. Докато римляните не можели да приемат това-те са били езичници... но както и да е. Според предположенията на авторите на тези книги Константин е гласувал за това дали Христос е божество или просто пророк. За мен това е напълно абсурдно и няма нужда да го доказвам, защото както сами виждате в този форум е вече обосновано с факти от Bridget. Доколкото зо Ордена на Сион единственото което знам е това от книгата. Но точно преди книгата е написано нещо: " Тайната европейска организация Орденът на Сион, основан през 1099 е напълно реална. През 1975 г. в парижката Национална библиотекабяха открити пергаменти известни като "Тайните досиета", в които се посочват много братя от Ордена на Сион, например сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго и Леонардо да Винчи. " След това Дан Браун е написал малко за Opus Dei и че "всички описания на произведения на изкуството, сгради и тайни ритуали в този раман са действителни" Не знам откъде имате информация за Ордена на Сион, но Дан Браун ясно е написал, че това са си ФАКТИ! Интересна книга. Струва си да я прочетеш, да видиш нещата от друг ъгъл. Но не е хубаво само съградено на някакви предположения да започнете да вярвате в нови неща и едва ли не да се откажете от традициите в които са вярвали родителите ни, прародителите ни и в които са ни възпитавали. Това си е лично мнение.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...