Отиди на
Форум "Наука"

minkoff

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ minkoff

  1. Не бях чувал по-големи небивалици от написаното за Библията и нейната връзка с българите. Няма друга книга, за която да има повече доказателства за древност от Библията. Няма спор, че дори Новия Завет е написан не по-късно от 1 век сл. Христа. Пък за Стария Завет се знае абсолютно сигурно, че канона му е бил уточнен не по-късно от 4 век пр. Христа. В кумранските пещери бяха открити много фрагменти и дори цели старозаветни книги, а те са там от 2-1 век преди Христа. Септуагинтата пък, гръцкия превод на Стария Завет е направен в Александрия през 4 век ПР. Христа. Новия Завет, от друга страна, идва до нас с няколко хиляди ръкописа от ранните векове (най-древния е от 125 сл. Хр., фрагмент от евангелието на Йоан, намерен в Египет, понастоящем се намира в музей в Манчестър) Е ИЗПЪЛНЕН СЪС СТАРОЗАВЕТНИ ЦИТАТИ. Понеже се занимавам с Библията през последните 18 години, с ръка на сърцето мога да кажа, че тя НЯМА НИЩО общо с българите. Това са фантазии, които ПО НИКАКЪВ НАЧИН не се връзват с фактите.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...