Отиди на
Форум "Наука"

Aetius

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Aetius

  1. Здравейте Днеска се замислих след статия за джамията в село Подкова, коя е най старата сграда в България направена от дърво ?Потърсих в интернет , но не намерих такава статистика или информация.Тази джамия по предания е строена през 1428 , и предполагам няма конкурент.Но все пак ако някой има информация ще се радвам. Поздрави
  2. Здравейте В един от турските канали на Ютуб има следната история (отдолу е видеото): Накратко, според тях след преврата на 19 май 1934, в Турция се пуска слух че се готви клане над мюсюлманското население в България при което една турска армия начело с Салих Омуртак паша преминава българската граница и стига между Първомай и Пловдив, без никаква съпротива от българските части.Според видеото цар Борис се моли на Ататюрк да даде заповед на войските да се върнат обратно.... В интернет има и други версии за тази история но само в турските сайтове, нищо не намирам в българските източници.Може ли да се потвърди това случило ли се е наистина ?
  3. не мислех да пиша в форума но тва ме заинтригува То и няма каквито и да е данни където и да е за отваряне на вратички и пр. Ами че един град току така ли се превзема,с малки вратички. Пробиви на стен биват запушвани, та това ли. Това написано от модератор може да стане само в български форум. Даже и малките деца знаят че Константинопол е превзет благодарение на забравена отключена ВРАТИЧКА (Xylokerkos Porta ). След като най-силната крепост в света по това време може да бъде превзета по този начин какво остава за провинциален град като Търново ( провинциален в сравнение с големите мегаполиси от това време). Иначе по темата , и аз мисля че всичко е възможно но истината е че едва ли някога ще разберем какво точно се е случило в оная нощ на 1393.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...