Отиди на
Форум "Наука"

shukar

Потребител
  • Брой отговори

    42
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ shukar

  1. Да не се отклоняваме с писания и подробности за ...свръхчовеци, войници и т.н.
  2. Темата е за българите, а нали ти следиш тук да няма отклонения?
  3. Ако си наблюдателен, щеше да видиш, че снимките са от едно място(фейсбук). Дори не е нужно да ровя дълго, такива се намират моментално. При смесване на монголец и европеец се получава евро-азиатец. Българите изглеждат точно такива. Пък и в историята ви си го пише. 99% от русите моми в България са перхирдолени. Естествено руси почти няма. http://nauka.bg/forum/index.php?act=attach...ost&id=3231 Това червенобузесто монголче e много сладичко.
  4. Ето и още . http://www.telemaniac.com/wp-content/veneta-i-maria.jpg http://media.abv.bg/img.phtml?id=83179 http://www.telemaniac.com/images/Emilia%20v%20Goreshto.jpg Виждала съм и по-монголоидни българи от тези на снимките в нета.
  5. Българите имат монголоиден, а не чисто монголски вид, защото са смесени с тази раса
  6. The English term "Gypsy" is derived from the word "Egypt. Това е просто грешка, но e осъзната още в миналия век. Културните и образовани европейци вече не използва тази дума относно циганите. Поръчай си и прочети книгата на Д-р В.Р.Риши, преди да съдиш за аргументите посочени от него там. Има и друг лингвист, който е на мнение, че циганите са от Северна Индия. Името му е Ян Ханкок. Our origins/history can be traced to the ancient warrior classes of Northern India - the Kshatriyas, Rajputs, and Jats. We are identifiable by our language, true religious beliefs (as opposed to what may be rendered convenient or necessary by local circumstances), and customs, all of which can be directly traced to those of Punjab in northern India. Защо не сме воювали по пътя си питаш? Аз пък се моля така и да продължим! Мога да ти помогна с подобно инфо. Някои източници твърдят, че в последната циганска вълна доста цигани са служили в турската армия. Помаците също.
  7. От това, което пишете се разбра, че не правите разлика между етническата принадлежност на циганите и номадите. Ако всички номади по света имаха генетична възка с циганите, бих се радвала. Но досега не е доказана такава нито с номадите на Индия, нито с номадите на Северна Африка и Централна Азия. Информацията която ви предоставих е подплатена със сериозни научни познания и изследвания, а вие pеагирате, като деца на които току що са им казали, че дядо Мраз не съществува. Лично аз съм по-склонна да се доверя на науките. Циганите са били предприемчиви търговци и точно чрез този си талант са пробили навсякъде. Сега, когато отново имат шанс да си възвърнат онова, което им беше отнето, много от нас се изправят на крака. Не е вярно, че сме пътували без цел. Пътували сме по законите 'живей и остави другите да живеят + прави любов, а не война'. Войните и ламтежа за земя никога не са били част от циганската история, нещо което по-цивилизованата част на Европа оцени векове след нас. p.s.Първобитните хора са били враждебно настроени същества, подобно на онези, които се кичат с убийствата, които са извършвали през вековете, създавайки историята си.
  8. Възможно е в Индия да живеят и Египтяни, но дали такива имат връзка с циганите е спорен въпрос. Според Д-р В.Р.Риши( а той освен, че е лингвист е и индиец от Пенджaб- факт който го поставя на авторитетно ниво) лингвистичните изследвания, кръвните тестове и сходствата в културите(и в двете общности има кланове) между Циганите в Европа и Пъджaбите са неоспоримо доказателство за произхода ни. Досега никoй не е предоствил по-убедителни аргументи. Изказвания от рода на "ама тe циганите не може да са лебедите в езерото, защото на мен ми се иска да не е така", си остават лични убеждения с циганофобски отенък. Хиляди километри , пропътувани без войни е история, с която можем само да се гордеем.
  9. Аз пък имам добро зрение. Това са типичните български лица. http://www.ivanapostolov.bg/files/pictures...n%20(Small).jpg http://www.ivanapostolov.bg/files/pictures...n%20(Small).jpg http://www.ivanapostolov.bg/files/pictures...n%20(Small).jpg
  10. Монголоидността е доминантна и продължава да личи дори след хилядолетие 'разреждане'. Много са съвременните българи, които имат подчертано монголоиден вид.
  11. Написал си: "според официалните преброявания и регистри на Индия там живеят над 5 милиона цигани - каква друга причина може да има да ги наричат така?!" За твоя информация, в Индия има различни номадски групи -Бопа Кaлбелия, Банджара, Люли и други. Няма роми, няма цигани.Tи се опитваш да преведеш думата "Gypsy"от английски, което всъщност означава Египтянин. Предвид културните сходства между циганите и Пънджaбите + тези от кръвните изследвания , лингвистичните аргументи само допълват пъзела. Явно циганите са били много добре организирани,щом са успели да пропътуват хиляди километри, и ca ce установили в толкова много държави. Администратор: 14. Не се допускат цитати с големина над 10-15 реда, в зависимост от резолюцията на потребителя. В противен случай ще се редактират мненията.
  12. Основната причина циганчетата да отпадат от училище, е липсата на мотивация.Не стига, че на циганите непрекъснато им се напомня, че не са българи, ами и българското образование е изключило всяка тема относно циганската история и култура.Това отблъсква децата от училище. Родителите им не ги стимулират, затова защото дипломата на един циганин не е гаранция, че ще има равен шанс да се уреди на подходяща (според образованието) си работа.. Доста са образованите цигани, които работят в строителството редом до неуки цигани. При това положение каква е ползата да лежиш на гърба на родителите си 5 години и после да се окаже, че си по-зле от онези, които са предприели по-изгодна алтернатива?
  13. Нали в началото те интересуваше мнението на самите индийци за циганите в Европа? Ами ето, въпросния автор е известен индийски лингвист и мнението му е подкрепено от тежестта на доказателствата в книгата му. Освен това, той е живял сред цигани и сам е изпитал фактите относно културата ни. Предполагам си разбрал, че Д-р В.Р.Риши е от Пенджaб.Интерсно защо един толкова уважаван човек ще пожелае народа му да бъде свързан с циганите? Образованието е важно за нас, но не когато знаеш, че няма да ти донесе резултат от инвестираните усилия. В България образованите цигани са наравно мразени с необразованите. В някои случаи дори и повече. Лично аз нямаше да уча, ако ми се налага да избирам между неизвестността на шанса да се реализирам и оцеляванетo.
  14. Не е достатъчно да съдите по поведението на ограничен брой хора, за да си правите генерални заключения за цял етнос. Това е изкривен поглед към нещата. Много са свестните циганите, които нямат доверие на образователната система в България. Поради тази причина предпочитат да инвестират в някой бизнес. Цигaнския тунел е по-скоро една дълбока яма, изкопана от презрението и надменността на мнозинството.Онези цигани, които са успели да излязат от предопределената за тях яма, са свръхчовеци!
  15. Вглеждам се в лицата на хората, а там историята е автентична.
  16. Хората виждат онова, което искат да видят. Например, ти виждаш само бедните цигани, а в същото време не виждаш как събитията се завъртяха така, че и доста българи изпаднаха на дережето на най-пропадналите цигани. Ако нещата продължават да вървят в същата посока, няма да е далеч времето, когато много българи ще бъдат наричани цигани, поради социалния си статус( а той определено е определящ). За нас пишат само в една единствена посока, с цел да създадат изкривена представа за етноса ни като цяло и да бъде посочен удобен виновник за пропaдението на държавата. За автора: Mr. Weer Rajendra Rishi is a well-known linguist of India and was awarded the honour of 'Padmashri' by the President of India in 1970 for his contributions in the field of linguistics.He was honoured by the Government of the Punjab in 1963. He was an Honorary Fellow of the Punjabi University, Patiala. Mr. Rishi took voluntary retirement from the Indian Foreign Service in 1973. He has worked in the Indian Embassy at Moscow (1950-52) and the Indian High Cothmissions at Singapore (1962-65) and London (1969-71). He worked as interpreter to various Soviet dignitaries including Khrushchev, Marshall Bulganin, Voroshilov and Zakharov and Prime Minister Kosygin. He accompanied the ex-President of India, Dr. Rajendra Prasad as his interpreter during his official visit to the Soviet Union in 1960. He has travelled widely in Europe, the USSR etc. and lived amongst Roma. http://www.romani.org/rishi/rishwork.html
  17. В учебниците по история и в енциклопедиите пише, че българите са монголоидно племе, дошло от Азия на Балканите. На същото мнение са и много историци от цял свят, между които има българи и руснаци. Отделно, етническия облик на българите показва, че генофонда им е съставен от смесване между монголоидна и европейска раса. Най-вероятно монголоидния компонент е загубил връзката с корените си след бракосъчетание между мъж монголоид и жена славянка. Жената, все пак възпитава децата.
  18. Ти какво знаеш за бита и обичаите на ромите? Откъде черпиш информация и как можеш да си сигурен, че не си подведен? Колкото до книгата на Д-р В.Р.Риши, препоръчвам я не само на теб , а на всички желаещи да се докоснат до факти, представени от компетентен експерт. Да не омаловажаваме и етническия облик на циганите, който е най-сходен с този на хората в Северна Индия. Това поне може лесно и бързо да се провери.
  19. По една или друга причина, продължават да се умножават мнoгoбройните хипотези за произхода на българите. Kоя от тях е вярната и въобще възможно ли е да проверим достоверността на източника? Официално е прието, че прабългарите(основателите на българската държава) са били тюркски народ, а това само по себе си изключва вероятността да са имали различен от тюркския , за майчин език. Знае ли някой как и защо тези хора не са успели да запазят идентичността си?
  20. Индийците никога не са асоциирали техните номади с циганите в Европа. Според техни лингвисти и етнолози ромите са пpинадлежали към военната каста и произхождат от Северна Индия. Цигани е събирателно наименование на групи с неуседнал начин на живот. В Индия има много и разнообразни номадски общности, но за нито една от тези групи няма доказана връзка с циганите в Европа. Номади има и в Северна Африка, наречени Бербери. Препоръчвам ти да прочетеш "Roma - The Punjabi Emigrants in Europe",Central and Middle Asia, the USSR, and the Americas (published 1976 & 1996 Punjabi University, Patiala, India)". Aвтора е Д-р В.Р.Риши "Analysis of the Romani language has shown that it is closely related to those spoken in northern India, Punjabi in particular. Roma have originated from the north of India. This has been proved sufficiently by linguistic evidences and many other factors and has now been accepted by scholars all over the world. Roma are Rajputs and Jats of India or men and women of India belonging to warrior classes whose ancestors migrated from India about a thousand years ago.Besides linguistic proofs I have used blood tests and cultural affinities as further evidences."
  21. Интересува ме какъв е произхода на основателите на българската държава, каква е била тяхната религия, на какъв език са говорили и каква е била тяхната численост?
  22. От писанията ти се разбира, че нямаш никакво понятие, нито за цигани, нито за холандци. Факта, че уча и се справям добре извън България не е във моя вреда, даже напротив. p.s.придъpжай се към темата и се е въздъpжай от емоционални изблици. По темата ме интересува на каква основа твърдите, че циганите принадлежат към най-ниската каста в Индия? Освен личностните ви убеждения и псевдонаучни спекулации, можете ли да посочите достоверен източник с подобна информация?
  23. Тази тема, като цяло има за цел да поднесе и наложи неверни "факти" относно цигaнския етнос. През цялото време е висяла тук, във форума пред погледа на толкова хора, необезпокоявана до мойто появяване. И изведнъж какъв бунт, колко недоволни и какви съвети! Всеки човек преценява сам за себе си как да участва в диалог и аз имам право да избирам моя начин. by the way: Единствено в български форуми са ми правили неуместни забележки,нищо ново за мен.
  24. Може и да не е най-добрия начин, но за хора които не знаят какво пишат е образователно и полезно.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...