Отиди на
Форум "Наука"

Boboletka

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Boboletka

  1. Чела съм "Шифъра", както и "Свещената кръв и свещения граал" - и двете книгими допаднаха. Не мисля, че има нещо нередно в това да се обсъждат такива теми, като бил ли е женен Иисус, имал ли е деца и т.н. И не виждам какво общо има това с религията по принцип. Самата християнска религия според мен няма за цел да "доказва" или "спори" за семейното положение на Христос, а да развива доброто в хората, да проповядва и защитава т.нар. "християнски добродетели", да помага на хората в търсене на надежда, опрощение и т.н. Дали Иисус е бил "просто човек"?-ами защо не всъщност, какво би променило това в същността на разбирането за християнството. Надали има нормален човек в 21 век, който мисли, че Бог е такъв, какъвто го рисуват по иконите - дядо с бяла брада, живеещ в небето. Има един велик откъс от "Време разделно", където попът излиза от пещерата, онази, страшната, с едни дупки като очи, и започва да вика на хората, които се крият в планината, че е получил прозрение - "Бог е един, независимо как го зовем..." (цитирам по памет). Това е тема, върху която се заслужава да се размисли човек. И още-гледала съм документален филм, който ровеше в една също много щекотлива тема за съвременната църква - фактът, че Бог е навсякъде и за да му се молиш, не е необходимо да строиш църкви и храмове и т.н. Мисля, че това като възглед, е залегнало и в богомилството. Това са важните неща, а не дали Иисус е бил женен или не, заприличва ми на статия от жълт вестник. Дори да е бил "само човек", а не "син Божи", неговото "учение" е нещо, което определено променя света. Затова имаме "преди" и "след" новата ера.... И за протокола - на мен лично "Шестото клеймо" ми направи най-силно впечатление. И последно - наистина всеки има право на мнение. Моето е такова, нямам за цел спор или нещо подобно.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...