Отиди на
Форум "Наука"

peintra

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ peintra

  1. Билет за вход 10 лв.Свободния ден е всеки понеделник от 15:00.Нямам нужда от опресняване на паметта."Малката" църквичка е в листата на ЮНЕСКО от 1979 год.не защото са я мерили със сантиметър,а защото има хора ,които имат очи за да виждат.Ако искате,можем да се уговорим да я видим заедно,тамън ще ви обяснявам безплатно.
  2. Всъщност Боянската църква ни е под носа,та който иска да разбере за какво става дума може да се разходи до Бояна и да опресни паметта си ,или да се запознае тепърва с фреските на Боянския майстор.Доколкото знам тя е единствената в света вцялост запазена църква от 13в.,не само в България...
  3. Боянските стенописи са наистина уникални,без да правя паралел с други стенописи,били те преди или след 1259г. Но когато направя паралел,още по-добре виждам изключителната им неповторимост.Чела съм много пъти Андре Грабар и това че Разпятието в Боянската църква,според него, е най-красивото от средновековната живопис,а той наистина е бил запознат със живописта по земите ,които сега се намират в Сърбия,Гърция,Турция и Македония. Боянският майстор е недостижим,както всеки велик художник,и много точно е усетил духа на времето,което предстои...Затова може спокойно да се каже ,че Ренесансов повей обгръща лицата на образите му и раздвижва дрехите на фигурите.М-да,смятам,че човек вижда и чува Изкуството със сърцето си,душата си и Любовта си.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...