Отиди на
Форум "Наука"

elitsa-ta

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за elitsa-ta

elitsa-ta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Твърдо за развиването на новите технологии. За използването енергията на слънцето, водата, вятъра и геотермалната енергия. За топлоизолациите, с чиято помощ пестим още повече енергия. Не на живеенето в пещери малко съм криворазбрана тук +Говорим за ГЛОБАЛНО затопляне няма Япония, няма Америка, всички сме в кюпа. Затова става въпрос да не отнемаме правото на децата си да имат шанса, който ние сме имали, най-малкото да могат да избират, както ние сега, устойчиво развитие му се вика и хич не е трудно.
  2. Не съм особено сигурна дали изобщо има смисъл да пиша в тази тема като гледам как сте се емнали всички... Винаги съм казвала, че най-големият проблем при промяната в климата е неразбирането от страна на хората, че нещо лошо действително се случва, че ние сме виновни за това и от нас зависи да го поправим. Не е сложно въобще. Ако не искате не вярвайте в глобалното затопляне вярвайте си в цикличността на Земята.. Вярвайте че ако изчезнат коралите изчезват само те а не и ние покрай тях като част от веригата. Но - съгласете се, че в това да живееш природосъобразно има един особен чар, който всички нас много ни привлича ---> много по-евтино е. Ами да, да употребяваш природните сили - като силата на вятъра, енергията на слънцето си е безплатно. Ами парното поскъпва, за отопление на ток да не говорим, дори една енергийно ефективна крушка пести доста, да не говорим за пералня такава и т.н. Просто е по-лесно и по-умно и по-чисто. И вместо да спорим докато океана не ни залее дайте да си живеем природосъобразно пък пак ще си спорим. Пестете енергия, пестете гориво, разделяйте боклука (знам че в бг е трудно, но поне биологичния от небиологичния, първия става за страхотна тор за саксийките вкъщи), като се заговорихме за саксийки имайте си повечко, а защо не и дръвче в двора (градинката пред блока) за всеки член от семейството (взе да става и весело!). Отказвайте найлоновите торбички в магазина като си имате фънки своя за многократна употреба. И пак си спорете Земята ли е Човека ли е (?!) Пък после се огледайте и се радвайте на красивата природа и чистия въздух, който сте осигурили на децата си.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...