Отиди на
Форум "Наука"

Alexsscho

Потребител
  • Брой отговори

    54
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Alexsscho

  1. Колко от феновете на футбола (не само в България) са се поставяли на мястото на треньора на любимия си отбор и са си мислели, че ще се представят по-добре от него? Или пък са се надявали да видят точно определен играч със "свещената" фланелка. Или поне са си казвали: Ех, ако бях аз...!

    Това скоро може да е възможно и в България. След като преди години в Англия дадоха пример с мащабна и интензивна кампания по набиране на няколко хиляди акционери, с парите на които беше закупен петоразредния Нортфлийт и след като инициативата беше подета в други страни, сега вече има и български проект.

    Малко предистория. След като става ясно, че на Острова се готви фенска покупка на футболен клуб, кандидатите да "бъдат придобити" не са един и два. Една от големите идеи е да се "вземе" Лийдс Юнайтед, но сделката пропада първо заради дълговете му и второ заради прекалено изразената идентичност на легендарния клуб, печелил два пъти старото издание на Купата на УЕФА (1968 и 1971) и стигал до полуфинал в Шампионската лига (2001).

    Накрая вниманието се насочва към Грейвсенд & Нортфлийт. Клубът е придобит, след което всичко около неговото управление е в ръцете на феновете. Цвят на екипи, тактика, схема на игра, определяне на стартов състав, решения за трансфери - нещата се случват с гласуване в клубния сайт.

    http://www.ebbsfleetunited.co.uk/

    http://www.myfootballclub.co.uk/

    Удоволствието да се почувстваш част от играта в тази истинска социална мрежа е символично - 35 английски лири на година. Успехите не закъсняват и клубът вече с ново име (Ибсфлийт Юнайтед) печели ФА Трофи, с победен финал срещу Торки на Уембли. Никак нелошо като за начало.

    Примерът е последван в още страни, като всеки момент ще тръгне италиански фенски клуб. Амбиции имат и в Испания, Русия и др.

    За сега вариантите са два - да се купи съществуващ клуб или да се създаде нов. Вече има и предложения накъде да се насочим.

    Можете да помислите това за глупости но щом това нещо съществува защо да не се пробваме ?

    Ако искате да се запишете в проекта http://myfootballteam.dust.tv/

    И да знаете че това е просто за кеф за хора които обичат играта ФУТБОЛ.

    И е ясно че може и нищо да не стане но може и да стане. Трябва все пак да се пробва нали ?

    • Upvote 1
  2. Днес от близо час наблюдавах звезда на запад аз живея в село Кранево и наблюдавах въпросната звезда над Село Кантаржиево. Светеше в цветове червеникаво оранжево и леко зеленикаво.

    Възможно ли е това да е била звездата Антарес ? Или Каус Аустралис ?

  3. Хора как освен ако не намеря спонсор да инвистира в разкопки и проучвания на крепоста ? Има ли друг начин няма ли тук някои които учи археология или археолог да помогне все пак Кранево се застроява с пълна сила.. Изсякоха гората и не бих искал да застроят и Крепоста Кранеа.. Както комунистите нарпавиха поделение там.

  4. не е чак такава находка...всъшност не можеш да четеш нищо освен няколко неща който са сканирали, но трябва да имат отстрани иконка "дигитално копие"

    Моята връзка

    Иначе не можеш нищо друго да правиш освен да видиш инв. номер за да я намериш в четалня или библиотеката на хартия, но това го има почти всяка по-голяма библиотека в България :post-70473-1124971712:

    Доколкото знам наскоро имаше новина в която се спомена че всички хартиени архиви ще бъдат качени на дигитални копия.

  5. Радвам се открих .

    8арненс"ото Археологичесно Д-ство

    1910.

    http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=727&year=1911&month=1&day=&issue=1

    От тук може да си го свалите отваряте с адобе акробат рейдър и пишете в търсенето ЕКРЕНЕ или каквото искате и ще ви намери .Много е интересно

    Как сме имали тук пристанище и как Русите са направили десант тук и са тръгнали да особождават Варна.

    http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=867&year=1907&month=1&day=&issue=1

    Тук също се споменава но информацията е много малка много интересно ми стана като прочетох :

    Плений ( не знам как се пише) Споеменува , че вь Герания сж Живяли джужета пигмеи""

  6. NASA: "Bio-station alpha and face on mars are not artificial structures"

    NASA: "Bio-Station Alpha and Face on Mars are not artificial structures

    NASA continued its active cover-up of life on Mars by confirming today in a written statement to this reporter Alfred Lambremont Webre by NASA officer Dwayne C. Brown, stating that neither Bio-Station Alpha nor the Face on Mars are artificial structures.

    The NASA statement, sent at 3:58 pm pdt on June 7, 2011, as NASA’s official comment on Bio Station Alpha states:

    “Mars surface images have been thoroughly studied by NASA scientists and researchers worldwide. While NASA applauds the public’s interest and fascination of images of the Red Planet, there’s no scientific evidence or data to confirm a structure on the surface. There was a time that a feature on Mars was widely described as a face on Mars. It turned out to be an eroded mesa when seen in higher resolution.”

    Dwayne C. Brown

    Senior Public Affairs Officer, Office of Communications

    NASA Science Mission Directorate

    Washington, D.C.

    Bio-Station Alpha – description on Google Mars

    A photo of Bio-Station Alpha is above in Figure A.

    According to international news media, “David Martines was scanning Google Mars when he discovered the long white edifice and has even listed the coordinates (49'19.73"N 29 33'06.53"W) so others can see it for themselves

    Continue reading on Examiner.com NASA: "Bio-Station Alpha and Face on Mars are not artificial structures" - Seattle exopolitics | Examiner.com http://www.examiner.com/exopolitics-...#ixzz1OeUvpHgr

    Continue reading on Examiner.com NASA: "Bio-Station Alpha and Face on Mars are not artificial structures" - Seattle exopolitics | Examiner.com http://www.examiner.com/exopolitics-...#ixzz1OeUYDtzI

    НАСА дали пак ни баламосва или предполагат само ?

  7. Любител на астрономията твърди, че е видял на Марс обект, който прилича на база, създадена от разумни същества. Според него, видяното е секретна база на NASA или на извънземни, предава Space.com.

    Дейвид Мартинес забелязал мистериозната структура, която се намира на Марс, докато безцелно разглеждал повърхността на червената планета. Той използвал програмата Google Mars – нов инструмент, който позволява на всеки да разгледа поредица от сателитни снимки на Марс. Когато попаднал на интересния извънземен обект той бил много впечатлен и решил да запише специално видео. В него той показва откритието си, а зад кадър могат да се чуят неговите коментари. Клипът е качен в YouTube, където е достъпен за всички желаещи да го видят.

    „Това е видео на нещо, което открих случайно с помощта на Google Mars. Наричам го Bio Station Alpha, защото предполагам, че нещо живее или най-малкото е живяло там.”, казва Мартинес във видеото.

    Когато обектът бъде увеличен максимално той се пикселизира и качеството се разваля. Това се дължи на технологично ограничение в Google Mars. Все още не се знае дали някой разполага с по-чисти снимки на мистериозния обект, но по всяка вероятност все някъде има по-качествени изображения. Координатите на „базата” са: 49'19.73"N 29 33'06.53"W.

    Дейвид Мартинес е изчислил, че обектът е дълъг около 200 метра и широк 45 метра. Той предполага, че формата му е цилиндрична.

    Според планетарния геолог Алфред МакЮън, който е професор в University of Arizona, Bio Station Alpha е просто дефект в снимката, който е причинен от космическите лъчи.

    Открих тук още такива неща "

    marsbn.jpg

  8. Значи Кадафи чака да паднат бомбите на главата му .

    Кадафи обяви война на Италия

    47310_300x225.jpg

    Войната ще се премести в Италия, това искат либийците и аз не мога да им наложа забрана, това заяви либийският лидер Муамар Кадафи по либийската държавна телевизия.

    "Между нас и Италия войната е открита. Моят приятел Силвио Берлускони извърши престъпление, като разреши италианските бомбардировки. Извършва се опит за налагане на нов италиански колониализъм", заяви либийският полковник.

    Кадафи пали война с Тунис

    Тежки сражения между две армии отвъд границата след гонитба на бунтовници

    Войната в Либия излезе извън границите на страната. Верни на Муамар Кадафи сили вчера влязоха в Тунис, преследвайки бунтовници, и участваха в престрелка с тунизийски части, предаде Ройтерс. Либийските войници подложиха на артилерийски обстрел граничния град Дехиба, където няколко души са ранени. Група военни влезли и в самия град, преследвайки противници на либийския режим. През последните няколко дни бунтовници избягаха в съседен Тунис, след като армията превзе граничен пункт, който те контролираха по-рано. Вчера въстаниците обявиха, че са си върнали контрола над ГКПП-то. Бунтовникът Акрам Муради заяви, че опозиционните сили са забили знамето си от времето на крал Идрис. Престрелките в пограничния район продължили цяла нощ и сутринта в петък били подновени, съобщаваше се за много ранени. Фоторепортер на Ройтерс съобщи, че тунизийската армия е навлязла в сблъсъци с войниците на Кадафи, някои от които били убити. Имало и много ранени от силите на либийския лидер, които били закарани в болница в Дехиба. Очевидци, цитирани от АП, съобщиха, че либийските войници стреляли безразборно в района и по-късно били заловени от тунизийската армия. Трима тунизийци са ранени. Тунизийското правителство осъди нахлуването на негова територия. Либийският посланик бе привикан във външното министерство на тази страна заради инцидента. В същото време в самата Либия боевете продължаваха. НАТО нанесе въздушни удари срещу силите на Кадафи, атакуващи град Зинтан. В четвъртък при обстрел на град Мисурата са загинали 12 души, сред които две жени. Ситуацията в града се влошава, като антиправителствените сили обвиниха войските на Кадафи, че използват все по-тежки ракети, които вземат много жертви и причиняват по-големи разрушения. Бунтовник каза за Ройтерс, че "Кадафи се опитва да ликвидира целия град".

    .Войските на Муамар Кадафи и силите на опозицията продължават боевете по границата с Тунис

    01 май 2011 | 16:28 / Агенция "Фокус" / Свят

    Бенгази. Армията на Муамар Кадафи води боеве със силите на опозицията в близост до град Вазин по границата с Тунис, предаде ИТАР-ТАСС.

    Според очевидци в района на бойните сблъсъци се чуват артилерийски изстрели и се води огън от стрелково оръжие. Служители от граничната служба на Тунис закриха граничния пункт Вазин-Дехибат и започнаха евакуация на населението от зоната на конфликта.

    В същото време авиацията на НАТО продължава да нанася удари по обекти на правителствената армия. В близост до селището Джалу военновъздушните сили на Алианса унищожиха 45 бойни машини на силите на Муамар Кадафи.

    На колко фронта е тази война ? Какво мислите за хипотетичен план за съюз с диктатора на Сирия ? И някои други диктаторчета ? Или чака намеса на Русия ? След последните обезпокоения на Русия ?

    И ако има война с ИТАЛИЯ то тогава какво става Италия има правото да нахлуе с сухопътни войски в Либия ?

  9. http://www.politika.bg/img/?id=37669&sz=0&cut=yes

    На схемата е показана орбитата на Тюхе.

    http://www.politika.bg/img/?id=37576&sz=2

    Масивната планета (червената точка) придърпва късове от облака на Оорт.

    http://www.politika.bg/img/?id=37591&sz=2

    При евентуален удар на гостенката със Земята ще загине всичко живо.

    Инфрачервеният космически телескоп WISE откри гигантска планета, която се придвижва към Слънчевата система и доближава Земята, съобщиха учени от НАСА.

    Миналата година Джон Матис и Даниъл Уитмиър – астрофизици от Университета на Луизиана, уверяваха, че редом с нашето планетно семейство и близо до облака на Оорт има доста масивно космическо тяло – планета, 4 пъти по-тежка от Юпитер, която е или газов гигант, или изстинала, „умряла” звезда.

    Облакът на Оорт е огромен космически „мехур”, разпрострял се на около 9 460 530 000 000 км от нашата звезда. Той е пълен с милиони ледени и каменни късове, които в даден момент го напускат и се устремяват към Слънчевата система, превръщайки се в комети. За да могат тези парчета да излетят от него, трябва да ги привлича нечие мощно гравитационно поле. Доскоро се предполагаше, че ролята на страхотния магнит играе Юпитер, но Матис и Уитмиър изчислиха, че гравитационното поле на тази планета е недостатъчно силно за тази цел. Двамата учени публикуваха статия в сп. Science, в която подчертават, че по всяка вероятност обект, доста по-масивен от Юпитер, намиращ се в облака на Оорт, би могъл да придърпва някои късове. И се оказаха прави.

    Инфрачервеният телескоп WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer), изстрелян от НАСА през декември 2009 г. и 500 пъти по-чувствителен от „братовчеда” IRAS, откри наскоро близо до облака на Оорт масивно космическо тяло с огромни размери. То не е забелязано от оптичните телескопи, понеже е много студено. WISE „хвана” топлинното му излъчване на фона на по-хладната от него космическа среда. Астрофизиците нарекоха този обект Тюхе – на древногръцката богиня на съдбата, щастието и благоденствието.

    Информацията за движението на Тюхе ще бъде съобщена до края на юли т.г. Според доста учени тази планета наистина доближава Земята и евентуалният сблъсък би предизвикал Апокалипсиса, очакван на 21.12.2012 г., когато свършва календарът на маите.

    ШОК И УЖАС !!!

    Какво мислите по този въпрос ?

  10. Значи аз съм от Кранево преди селото е било в Румънско и хората казват че някъде в гората имало плоча където пишело Румъния България и ми е интересно има ли Детайлна карта която да да видя къде е била границата горе доло ?

  11. Ето тук съм направил горе доло да си имате представа

    Значи на първата снимка е двата бункера на хълма се намират.

    На втората снимка

    1 Бункер

    2 Бункер

    3 Бункер но не съм го снимал скоро ще ходя.Но него бункер е на стръмен бряг и е леко затрупан.Но ще се опитам да видя дали може се стигне.До него.

    4 е този бункер ( подземие ) не знам какво е входа беше абсолютно същия както и при горните бункери.А там по надоло са помещенията на войниците от соц поделението което е номер

    5 Поделение.

    Значи първите 2 снимки са на бункер 1 а вторите 2 са на бункер 2.

    Къде ли ще има още бункери ?

    post-4808-062322900 1303311364_thumb.jpg

    post-4808-093315000 1303311373_thumb.jpg

    post-4808-019132200 1303311613_thumb.jpg

    post-4808-086538100 1303311631_thumb.jpg

    post-4808-039562400 1303311643_thumb.jpg

    post-4808-090925600 1303311660_thumb.jpg

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...