Отиди на
Форум "Наука"

Alexsscho

Потребител
  • Брой отговори

    54
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Alexsscho

  1. Колко от феновете на футбола (не само в България) са се поставяли на мястото на треньора на любимия си отбор и са си мислели, че ще се представят по-добре от него? Или пък са се надявали да видят точно определен играч със "свещената" фланелка. Или поне са си казвали: Ех, ако бях аз...! Това скоро може да е възможно и в България. След като преди години в Англия дадоха пример с мащабна и интензивна кампания по набиране на няколко хиляди акционери, с парите на които беше закупен петоразредния Нортфлийт и след като инициативата беше подета в други страни, сега вече има и български проект. Малко предистория. След като става ясно, че на Острова се готви фенска покупка на футболен клуб, кандидатите да "бъдат придобити" не са един и два. Една от големите идеи е да се "вземе" Лийдс Юнайтед, но сделката пропада първо заради дълговете му и второ заради прекалено изразената идентичност на легендарния клуб, печелил два пъти старото издание на Купата на УЕФА (1968 и 1971) и стигал до полуфинал в Шампионската лига (2001). Накрая вниманието се насочва към Грейвсенд & Нортфлийт. Клубът е придобит, след което всичко около неговото управление е в ръцете на феновете. Цвят на екипи, тактика, схема на игра, определяне на стартов състав, решения за трансфери - нещата се случват с гласуване в клубния сайт. http://www.ebbsfleetunited.co.uk/ http://www.myfootballclub.co.uk/ Удоволствието да се почувстваш част от играта в тази истинска социална мрежа е символично - 35 английски лири на година. Успехите не закъсняват и клубът вече с ново име (Ибсфлийт Юнайтед) печели ФА Трофи, с победен финал срещу Торки на Уембли. Никак нелошо като за начало. Примерът е последван в още страни, като всеки момент ще тръгне италиански фенски клуб. Амбиции имат и в Испания, Русия и др. За сега вариантите са два - да се купи съществуващ клуб или да се създаде нов. Вече има и предложения накъде да се насочим. Можете да помислите това за глупости но щом това нещо съществува защо да не се пробваме ? Ако искате да се запишете в проекта http://myfootballteam.dust.tv/ И да знаете че това е просто за кеф за хора които обичат играта ФУТБОЛ. И е ясно че може и нищо да не стане но може и да стане. Трябва все пак да се пробва нали ?
  2. Благодаря сега наблюдавам въпросната звезда пак е там а часът е 23 :16
  3. Днес от близо час наблюдавах звезда на запад аз живея в село Кранево и наблюдавах въпросната звезда над Село Кантаржиево. Светеше в цветове червеникаво оранжево и леко зеленикаво. Възможно ли е това да е била звездата Антарес ? Или Каус Аустралис ?
  4. А може ли да се покажат от някъде румънски бункери от този период ?
  5. Ето снимки от онзи ден. Ако имате повече информация споделете я.
  6. http://www.bnews.bg/article-32750 Фейк ли е ? Ако не е какво е? Гледам не е скелет..
  7. Хора как освен ако не намеря спонсор да инвистира в разкопки и проучвания на крепоста ? Има ли друг начин няма ли тук някои които учи археология или археолог да помогне все пак Кранево се застроява с пълна сила.. Изсякоха гората и не бих искал да застроят и Крепоста Кранеа.. Както комунистите нарпавиха поделение там.
  8. Доколкото знам наскоро имаше новина в която се спомена че всички хартиени архиви ще бъдат качени на дигитални копия.
  9. http://get.adobe.com/reader/ С тази програма ги отварям. Ако някои знае какво значи думата "Хачука" така се е казвала гората в тази местност какво значи ако е турска думата ?
  10. Радвам се открих . 8арненс"ото Археологичесно Д-ство 1910. http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=727&year=1911&month=1&day=&issue=1 От тук може да си го свалите отваряте с адобе акробат рейдър и пишете в търсенето ЕКРЕНЕ или каквото искате и ще ви намери .Много е интересно Как сме имали тук пристанище и как Русите са направили десант тук и са тръгнали да особождават Варна. http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=867&year=1907&month=1&day=&issue=1 Тук също се споменава но информацията е много малка много интересно ми стана като прочетох : Плений ( не знам как се пише) Споеменува , че вь Герания сж Живяли джужета пигмеи""
  11. НАСА дали пак ни баламосва или предполагат само ?
  12. Забелязвам че само там в има такива "неща" На друго място не видях..
  13. Искам да попитам в офицялният сайт на НАСА може ли да се намерят снимки от тези географски ширини на Марс ? И да може се сравни ?
  14. Любител на астрономията твърди, че е видял на Марс обект, който прилича на база, създадена от разумни същества. Според него, видяното е секретна база на NASA или на извънземни, предава Space.com. Дейвид Мартинес забелязал мистериозната структура, която се намира на Марс, докато безцелно разглеждал повърхността на червената планета. Той използвал програмата Google Mars – нов инструмент, който позволява на всеки да разгледа поредица от сателитни снимки на Марс. Когато попаднал на интересния извънземен обект той бил много впечатлен и решил да запише специално видео. В него той показва откритието си, а зад кадър могат да се чуят неговите коментари. Клипът е качен в YouTube, където е достъпен за всички желаещи да го видят. „Това е видео на нещо, което открих случайно с помощта на Google Mars. Наричам го Bio Station Alpha, защото предполагам, че нещо живее или най-малкото е живяло там.”, казва Мартинес във видеото. Когато обектът бъде увеличен максимално той се пикселизира и качеството се разваля. Това се дължи на технологично ограничение в Google Mars. Все още не се знае дали някой разполага с по-чисти снимки на мистериозния обект, но по всяка вероятност все някъде има по-качествени изображения. Координатите на „базата” са: 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Дейвид Мартинес е изчислил, че обектът е дълъг около 200 метра и широк 45 метра. Той предполага, че формата му е цилиндрична. Според планетарния геолог Алфред МакЮън, който е професор в University of Arizona, Bio Station Alpha е просто дефект в снимката, който е причинен от космическите лъчи. Открих тук още такива неща "
  15. Нали намериха един стар дървен кораб насевер от Балчик какво стана с него ?
  16. Alexsscho

    Български пирати ?

    Имало ли е в черно море пирати Българи ? Някъде има ли записки да се споменава или няма ?
  17. 1ва Част 2ра Част 3та Част 4та Част 5та Част Интересно
  18. Не млад съм все още.Но тогава защо Русия не предприеме някакви по драстични мерки ? Наскоро Путин се обяви против тази война.
  19. Значи Кадафи чака да паднат бомбите на главата му . Кадафи обяви война на Италия Войната ще се премести в Италия, това искат либийците и аз не мога да им наложа забрана, това заяви либийският лидер Муамар Кадафи по либийската държавна телевизия. "Между нас и Италия войната е открита. Моят приятел Силвио Берлускони извърши престъпление, като разреши италианските бомбардировки. Извършва се опит за налагане на нов италиански колониализъм", заяви либийският полковник. На колко фронта е тази война ? Какво мислите за хипотетичен план за съюз с диктатора на Сирия ? И някои други диктаторчета ? Или чака намеса на Русия ? След последните обезпокоения на Русия ? И ако има война с ИТАЛИЯ то тогава какво става Италия има правото да нахлуе с сухопътни войски в Либия ?
  20. http://www.politika.bg/img/?id=37669&sz=0&cut=yes На схемата е показана орбитата на Тюхе. http://www.politika.bg/img/?id=37576&sz=2 Масивната планета (червената точка) придърпва късове от облака на Оорт. http://www.politika.bg/img/?id=37591&sz=2 При евентуален удар на гостенката със Земята ще загине всичко живо. ШОК И УЖАС !!! Какво мислите по този въпрос ?
  21. Alexsscho

    България / Румъния

    Значи аз съм от Кранево преди селото е било в Румънско и хората казват че някъде в гората имало плоча където пишело Румъния България и ми е интересно има ли Детайлна карта която да да видя къде е била границата горе доло ?
  22. Направи ми впечетление че бункер 1 има нещо като окоп ров но бетонен а бункер 2 няма. Ето вижте какво искам да ви кажа.
  23. Ето тук съм направил горе доло да си имате представа Значи на първата снимка е двата бункера на хълма се намират. На втората снимка 1 Бункер 2 Бункер 3 Бункер но не съм го снимал скоро ще ходя.Но него бункер е на стръмен бряг и е леко затрупан.Но ще се опитам да видя дали може се стигне.До него. 4 е този бункер ( подземие ) не знам какво е входа беше абсолютно същия както и при горните бункери.А там по надоло са помещенията на войниците от соц поделението което е номер 5 Поделение. Значи първите 2 снимки са на бункер 1 а вторите 2 са на бункер 2. Къде ли ще има още бункери ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...