Отиди на
Форум "Наука"

Bat_Sasho

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Bat_Sasho

  1. Ето и моята логика : От факта, че Васил не познава кои са числата отначало, Иван разсъждава така : 1.От сметките отпадат всички прости числа (те не могат да бъдат произведения) 2.Отпадат и техните произведения . (Иначе Васил щеше да познае от първия път) 3.За всички числа над 10 (включително) са възможни повече от два варианта за представяне като сбор от поне едно съставно число, което прави невъзможно познаването им изобщо -> сборът е по-малък от 10. 3.Като елиминираме простите числа и техните сборове в интервала от 1 до 10 остава само 8. (2,3,5,7, са прости; 4 ,6 и 9 са произведения на прости) 4.Остава само един възможен вариант за представяне - 2+6 (4+4 отпада заради условието, че числата са различни, 3+5 отпада защото и двете са прости) . Васил разсъждава по логиката на Иван, след като Иван е познал, и стига до същия отговор Факта , че 2*6=12 има и друго представяне (като 3*4) не пречи на Васил да познае ,че отговора е 2 и 6, защото ако Иван не беше елиминирал сбора 3+4=7 от сметките си, нямаше изобщо да познае кои са числата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...