Отиди на
Форум "Наука"

Equester

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Equester

Equester's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. В задача 2 по условие всички числа са прости.Тогава C също е просто и е сбор на други 2 прости числа. Всички прости числа,обаче са нечетни с изключение на 2,а сборът на всеки две нечетни числа е четно число,но C не може да е четно число (тогава нямаше да е просто).Следва,че поне едно от A и B е равно на 2,но тъй като A<B следва,че а=2 (понеже 2 е най-малкото просто число). П.С. Написах имената на променливите с главни букви,за да се различават от останалия текст. _______________________________ ......................................................___ зад.3 Всеки точен квадрат има вид xy ,където y е равно на цифрата на единиците на числото (x са цифрите на десетици,стотици,хиляди,десетохиляди и т.н).Тъй като y винаги е равен на произведението на цифрите на единиците на числото,повдигнато на квадрат,то следва че y може да е равен само и единствено на цифрата на единиците от квадрата на кои да е две цифри или: 1.1=1 (y=1) 2.2=4 (y=4) 3.3=9 (y=9) 4.4=16 (y=6) 5.5=25 (y=5) 6.6=36 (y=6) 7.7=49 (y=9) 8.8=64 (y=4) 9.9=81 (y=1) Както се вижда от горните уравнения y никога не става 2,3,7 или 8. Надявам се да съм се изразил достатъчно ясно,че да си ме разбрал.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...