Отиди на
Форум "Наука"

Dobson

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Dobson

Dobson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Да, наистина май е единственото решение, но аз търсих нещо различно, тъй като охлаждането ми е малко трудно осъществимо....но като гледам няма друг начин.... Благодаря Ви много!
  2. Материала беше чист, т.е. без добавки и билки. Водата, която използваме е омекотена и пречистена, същата, която използваме за другите дестилати, но при другите няма проблем. Между другото този дестилат веднъж е зареждан с нигрил (след направена лабораторна проба за дозата), но този проблем остава.
  3. Всъщност кристалчетата се появяват на дъното на колбата, когато се държи на студено (при -5 градуса някъде). Когато напитката се стопли изчезват. По този начин в едно вино например се държи калциевият тартарат. Във високоалкохолните напитки няма от къде да дойде тартарата, затова предполагам, че е друго калциево съединение, което е в повече от необходимото. И не е приятно когато сложиш напитката да се охлади на дъното на бутилката да се появи утайка. Самите кристалчета са много финни, безцветни до бели, и на дъното стоят като прах или много ситен пясък.
  4. Dobson

    Важен въпрос

    Здравейте, имам един въпрос към вас, отговорът на който ми е много важен. Работя във фирма за производство на високоалкохолни напитки и в един от дестилатите ми се получава утайка при теста за стабилност на студ, която се изразява в образуването на кристали по дъното на колбата....предполагам, че е калций. Но не съм убеден... Разпитах тук там и ми казаха да пробвам с калиев сулфат или барбутиране с СО2. Според вас възможно ли е по този начин да се отстрани калция? В момента не разполагам с калиев сулфат, днес барбутирах с СО2 и да видим какво ще се получи. Много ще се радвам ако вземете отношение по темата и ми помогнете с други съвети или осъвършенстване на тези! Благодаря ви предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...