Отиди на
Форум "Наука"

doronn

Потребител
  • Брой отговори

    67
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за doronn

doronn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Страхуваш се от Аспарух, нали? Има няма и все неговото име споменаваш. Сега се заел да нищи проблема Белене - виж конкурентния форум, като ти е домъчняло за него.
  2. Не. Казах, че е чиста измислица да се твърди, че по време на война със канство България, византийските мисионери ще вземат младежи за мисията си във Великоморавия от територията на канството.
  3. Историята. Безмислените войни, които Симеон води изтощават България, и при наследниците на Петър I тя вече не е в състояние да се противопостави на Византия и крайния резултат от сммеоновото наследство е ясен - ликвидиране на българската държава през 1018 г.
  4. През кой век са живели въпросните сармати?
  5. Отслабената от болните амбиции на Симеон държава, става лесна плячка за Константинопол. Само 100 г. по-късно Византия ликвидира българската държава.
  6. Годината е 863-та - византийските мисионери и покръстители на славяните Кирил и Методий заминават за Великоморавия - по същото време кан Борис обявява война на Византия и Великоморавия и предприема военен поход към Панония.
  7. Защо са секретни договорите със Световната банка някой може ли да каже? Световната банка се занимава със страни от третия свят по принцип.
  8. И кой ги е взел от Мизия? По това време канство България е в положение на война със Византия и Великоморавия.
  9. След като бог е българин според 80% от българите, то естествено и Камен Коняров Турчев (Кемал Ататюрк) е българин.
  10. Ще ти дам отново жокер. Просто отговори на следните въпроси: През кой век са живели въпросните сармати? Къде е била държавата им и кои са и били границите? Колко време е просъществувала? Кои са били вледетелите - хронология? Какъв език е говорил сарматския народ и къде е документирано това? След като изказвате фентъзи тези за произход на българите от сарматите през коя година става прехода от сарматско самозъзнание към българско такова и от сарматски език към български и през кой точно български език става този преход? Крайно време е в българското интернет пространство да се дадат отговори на тези въпроси.
  11. Ето една невинна на пръв поглед "препоръка" на Световната банка за за "оптимизация на системата" задължаваща българското правителство в лицето на Министерството на образованието да я изпълни като условие за отпускане на пари срещу подсказана реформа – уволняване на учители и затваряне на училища
  12. Не преводите. Аз написах: Че преводите на славянски са дело само на братята, също е мит. Манастира Св. Полихрон е една от многото калиграфски и езикови бази за разпростирането на гръцката идея под византийско знаме. Учениците, помощник мисионерите които днес разпознаваме под дадените им в последствие имена Климент, Наум, Ангеларий са моравски младежи докарани в Св. Полихрон още при стартирането на подготоовката за мисията - превеждането на литургичните книги на говорим във Моравия славянски.
  13. Това е спекулация. По време на мисиите си Константин е изпипвал нещата, научавал е нужните 899 - 1000 думи. Така е станало и с мисията при славаните. Че преводите на славянски са дело само на братята, също е мит. Манастира Св. Полихрон е една от многото калиграфски и езикови бази за разпростирането на гръцката идея под византийско знаме.
  14. Това е елементарен великобългарски шовинизъм същит с бели конци, и който четейки го всеки чужденец би се превивал от смях. Когато патриарх Фотий и византийския император Михаил изпращат при славаните в Моравия Кирил и Методий с готови преводи на славянски език за славяните да погледнем, какво става в България: Тя се ръководи от кан Борис, който е обявил война на Византия (родината на Кирил и Методий) и тръгва на наказателен поход срещу славяните във Великоморавия. При пристигането на Кирил и Методий със славянската писменост при славяните във Велеград, канство България няма никакво, ама никакво отношение към това освен обявената война срещу Византия и Великоморавия.
  15. Няма такъв народ - сармати. Би ли отговорил на следните въпроси: През кой век са живели тези сармати? Къде им е била държавата и кои са и границите? Кои са били вледетелите им - хронологично? Какъв език е говорил сарматския народ и къде е документирано това? Скед като изказвате фентъзи тези за произход на българите от сарматите през коя година става прехода от сарматско самозъзнание към българско такова и от сарматски език към български и през кой точно български език става този преход?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...