Отиди на
Форум "Наука"

etruwell

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ etruwell

  1. Здравейте. : ) 10 клас съм, имам сериозни затруднения в сферата на органичната химия, защото пропуснах значителна част от материала. Сега се опитвам да наваксам, но ми е много трудно, досещате се. Утре ще ме оформят за срока и годината съответно, госпожата ми даде за домашна две задачи, които иска да й покажа решени, аз стигам донякъде и нататък съвсем се обърквам и мислите и знанията ми се оказват в задънена улица. Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете с решението на тези две задачи. Малко е нахално, но моля, ако някой реши да се отзове, да ми напише целите уравнения, защото много често имам грешки при самите уравнения и колкото и да ги проверявам, понякога пропускам нещо, заради което госпожата се заяжда и в крайна сметка отново съм в задънена улица. Благодаря отново и предварително. Няма да описвам кое точно ме затруднява, защото, реално погледнато, във всяка част от задачите имам нещо неясно, нещо, което не ми се получава или за което въобще нямам идея. : ) Задача 1. C4H10O е от хомоложния ред на наситените алканоли... а) изомерия - определение (верижна, позиционна) /задачата ми е записана точно така на листчето, което ми даде б) позиционните изомери да се напишат в) естерификацията на двата изомера с оцетна киселина г) окисляването на горните алкохоли до получаване на карбонилни производни д) от карбонилни производни да се получат киселини с Ag2O при нагряване или с калиев перманганат Задача 2. Даден е ароматен въглеводород С7H8, определете: а) кой е въглеводорода (формула+наименование) б) образувайте ортобромотулоен с бром при катализатор Fe в) и без катализатор (например със светлина)(ще отиде горе в радикала) - хлоробромотулоен г) с азотна киселина д) разпознайте въглеводорода от бензен ))

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...