Отиди на
Форум "Наука"

Pipo CB103

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Pipo CB103

  1. Pipo CB103

    Питане?

    Пътят при равноускорително движение е 1/2*а*(t на квадрат) от което следва 15 = 1/2*9,8(земното ускорение)*t^ 2, следователно t^2=корен от 3 моментната скорост е а*t, значи 9,8* корен от 3 Което е приблизително 17 метра в секунда Като пример нормалното преземяване с парашут е 9 м/с,а с резервен е 11 м/с
  2. Телескопът Уеб ще ни разкрие нови неща през 2013 г. Ще бъде разположен в далечка орбита след луната
  3. Не но има езера от сяра - Венера е един огромен вулкан
  4. Pipo CB103

    Питане?

    9,8 по корен от 3
  5. Възможно е черна дупка от колаидера да погълне света, но за тази цел трява да наратне неимоверно масата на чрната дупка . Както знаеш там се пускат елементарни частици на опеделено време, те са общо по - малко като маса от ботилка с минерална вода така,че да порасне тая черна дупка - както се казва : да порасне, да порасне, колко да порасне . Единственото, което може да е притеснително при появата на много черни дупки е тяхното обединяване - още никои не знае какво се случва при обединяването на такива явления. Моето мнение, е че всяка черна дупка има материално ядро (свръх малко и свръх тежко) нищо, че не го виждаме и това не е дупка в пространство - врмето а е балансьор на вселената. В центъра на всяка галактика лежи черна дупка. И всъщност първо е възникнала черна дупка и с течение на времето и пътуването си е събирала покрай себе си материали контруирали планетие и звездите. Според мен има значение дали е млада черната дупка или вече и изградила изгардила галактика около себе си. Също тъка има и маки и големи черни дупки маките се сабират докато станат достаъно големи за да могат да започнат образуването на галактика, големите неизбежно вървят към среша с др. галактика и мричиняване на неимоверни изригвания които няма как да видим понеже двете огромни черни дупки се сливат и не пускат светлината да достигне до нас. Всички отиваме към обединяване на всички галактики в една мулти галактика и когато тази мултигалактическа черна дупка събере достатъчно гориво - налягане ще повтори големият взрив и всичко ще започне от начало!!!!!!!!!!! Прост кръговрап, както всичко което ни заобикаля :biggrin:
  6. Здравейте, Имам един въпрос към всички - да помислите и да ми помогнете в чуденето. Въпрос: Ако, скоростта на светлината е най - голяма, спорд Айнщаин, как така има сила на материален обект, която да може да я спре и затвори в себе си. (знам сега ще кажете едното е скорост, а другото е сила - за какво говориш бе човек). Това, което ме интересува, е - с каква скорост се върти това тяло, за да може да създаде такава гравитация (знам,че тялото е с неописуема маса и с микроскопични размери - за да го виждаме като черна дупка), но то все пак притежава маса и размер. И така, на въпроса: Има ли по - голяма скоростт от свтлинната? Моля да се обосновете, за да разбра къде бъркам. Благодаря Ви предварително!!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...