Отиди на
Форум "Наука"

nixel

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за nixel

nixel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Интересно е твърдението че време "няма". Но не можахте да ме убедите. Включвам се от интерес, понеже напоследък мнго ме вълнуват 4-те измерения и 11-те. Според мене има нещо тотално сбъркано в цялата схема. За сега смятам че време има и като опозиционер ще се върна към примера който дадохте с температурата и червеното. Числата 0, 1, 5, -10 и т.н. са измислени от човека за да обозначава разни неща. Но това са мерни единици. Градуси по Целзий, Фаренхайт също. Понятието 30С според мене съществува, защо да не съществува. Абсолютно всичко си има температура и не мога да кажа че 30С не съществува или че температурата не съществува. Струва ми се тъпо да смятаме че време и/или температура няма и са само илюзия. Относителни са но не и несъществуващи. Също като цвета. Защо да няма червеност? Наистина искам да ме убедите по аргументирано. Много ми е интересно. Също така не мога да разбера защо казвате че в една статична система няма време? Статичната система вярно че няма как да "усети" времето понеже е статична. Но това не значи че няма време нали? Иначе съм на мнение че времето не може да се представя за 4-то измерение със същата сила както са представени и другите 3 измерения.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...