Отиди на
Форум "Наука"

peckata

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ peckata

  1. За овошките не мисля че е добра идеята. Те изискват доста грижи. Пръскане поливане и т.н. Орехи е добра идея но ако засея орехчето схте покара ли на мен не ми се вярва! Неска минах през градината на центъра в Пловдив има доста разнообразни дървета които ми харесаха. Имаше няколко вида който имаха някакъв плод в които имаше семена. Ще се опитам да ги насея и дано да излезнат! Как се казват дърветата немога да ви кажа няма представа. Утре ще ги насея и ако излезнат ще съобща във форума! Утре ако нямам много работа може да снимам мястото за което писах да го видите и да добиете малко представа! Благодаря ви, чао и дочуване!!!
  2. Здравейте! Аз съм нов в сайта и може би не задавам въпроса там където му е мястото за което моля да ме извините! Аз съм от Калоянов. Намира се между Пловдив и Хисар. По инициатива на Католическата църква в с. Калояново и с помоща на кметството и доста доброволци беше изградена на мястото на сметище малко футболно игрище и около него засадихме около 500 дървета (туполи). Стана едно доста добро и красиво местенце за спорт и отдих.Непосредствено до него има доста голяма необработваема земя която е обрасла с тръни и шипки. Mного искахме да залесим и там да стане като горичка но от кметството казаха че нямало достатъчно средства за да се закупат дървета. Та въпроса ми е: за нашия регион кой дървесни видове са най подходящи понеже не вали много често тук при нас? И дали изобщо и по какъв начин мога да ги размножа в домашни условия за да можем да залесим този терен там? Аз съм си отгледал от семена на кипариси мисля че сорта им е (Туя) около 50 кипарисчета. И си мислех ако има подходящ вид дървета които да могат да виреят в нашия регион и да са добри за това което искам да направя, които да могат да се размножават чрез семена или по някакъв друг начин. Aко някой мове да ми даде информация ще съм много благодарен! Благодаря ви предварително!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...