Отиди на
Форум "Наука"

flipz

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ flipz

  1. Intel избирам аз. Предимствата и недостатъците са ясни. Не може да се каже кой е по- добър, защото в един период Амд надделява в друг период Интел. Всички сме чели за развитието и предимствата на едните и другите, че едните са по- добри за изчислителни машини и тн. Аз работя като системен администратор вече 6-та год. и за сървъри използвам само и единствено Intel за момента Xeon X3460 ми е най- добрият процесор, но идва време за актуализация. Магазините втора употреба масово продавани са интелски конфигурации, amd са в доста по ограничени количества. Аз лично когато притежавах k6/2 300mhz не можех да гледам филм, защото звука изпреварваше видеото и какви ли не трикове опитвах за сметка на това един интел на 300Mhz спокойно си стриимваше тогавашното видео.
  2. Аз като администратор наблюдавам, че доста използвани пароли са: 123456, 1234, 1111, 0000, gms номер, собствено име, фамилно име, егн, скайп ник, марка на кола, потребителско име и парола идентични За сега не ми идват други глуповати комбинации, но това е масова практика. Както използването на една и съща парола за всичко.
  3. Благодаря .. макар, че съм си намалил контраста и осветеността, като са в пропорция 1:3 контраст: осветеност. Като се зачета повече от 1-2ч и започвам да мигам повече и усещам умора. Работя като системен администратор вече 6-та година и съм свикнал. Изкарах вече 2 пъти конюктивит, а не си докосвам очите и внимавам да не прекалявам, но .. късмет. Дясното ми око беше с по- добро зрение, сега вече не е така .. че и може да отива към диоптър 0,3 - 0,5 ...
  4. Поради по- голямото излъчване на светлина. Имам чувството, че по- бързо ми се изморяват очите ако съм на настолният с новият монитор от колкото на лаптопа с 15 инчовият. От 50 - 100 см ми е разстоянието до монитора. Повече светещи пиксели, повече попаднала в ретината светлина. Разсъждавам и се чудя дали не е по- вредно.
  5. Смених си 17" монитор с 22" wide screen и двата са Samsung плазмени. Чудя се по- големият гледан от същото разстояние, дали не изморява повече очите ? Площта на излъчване на светлина е по- голяма и следователно в очите попада по- голямо количество светлина. Мислите ли че големият монитор може да изморява повече очите и да навреди до по- голяма степен на зрението?
  6. Някой експерт тук беше споменал, че нямало снимка или не била видяна елементарна частица от типа на 'електрон' е аз ще го опровергая, като го посъветвам да потърси в гоогле чени за пръв път заснеха електрон Дата : 5 Март 2008 г. 10:35 ч. Последна редакция : 5 Март 2008 г. 10:40 ч. Снимката на елементарната частица е публикувана в седмичника "Обзървър".

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...