Отиди на
Форум "Наука"

b_b

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ b_b

  1. Благодаря, едно доуточняващо въпросче обаче. Киселината ми беше в бурканче и беше измерена като грамаж. Хубавото на водата е, че грам=милилитър. Та същия ли е ефекта ако киселината е 250 гр. вместо милилитра, защото е на прах(трихлорооцетна). И от това което си писал разбирам, че ако искам да получа 10% разтвор взимам 1 част 100% вещество и 9 части вода така ли е, защото в wikipedia пишеше да взема 10 части вода. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%...%86%D0%B8%D1%8F Това в червеното го направих обратно, но за друг път ще знам.
  2. Здравейте, имам един практически въпрос. При 250 грама киселина 98%, колко вода трябва да прибавя, че да получа 30% разтвор. И след това като го слея с равно количество като обем вода, ще получа ли 15%. Благодаря

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...