Отиди на
Форум "Наука"

Светлин

Потребител
  • Брой отговори

    42
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Светлин

Светлин's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Привет, току що прегледах новият брой и попрочетох някои от статиите. Поздравления. Като цяло добре е станало. Стори ми се обаче уместно да ви обърна внимание, какво ми се стори, че би било могло да бъде подобрено. Списанието се казва "Българска" наука, но не видях много наука българска (правена от български учени, правена в Бг и пр.), може би първоначално замисълът е бил друг. (Ако ли пък няма толкова българска наука, би могло да се преименува на Балканска наука, така поне ще винаги има акценти от мястото на събитието) Някои от преведните статии, не посочват от къде са били преведени. Може би трябва да се обърне внимание на това. Струва ми се, че би било хубаво да има накрая каре с няколко думи за авторите (преводачите) на статиите. Надявам се да съм бил полезен с мнението ми. Поздрави и понататъшни успехи,
  2. Как бихте коментирали следните цитати:
  3. Преписал съм с печатната грешка. Наистина за Бургуджиев е ставало въпрос. Да отличите някои от онези, за които сте чували и живяли преди 1944 ?
  4. Да, надявах се някой от форума да е чувал относно ... Ако съдя по стилистиката и разсъжденията на първа глава от книгата (от където е цитатът), да определено изглежда стар препечатен текст.. Доста от следващите глави изглеждат писани след промените или поне от личния му архив ...
  5. Благодаря, в книгата която четох, беше даден като Нейков А за Николаевската гимназия какво се знае ?
  6. Някой знае ли нещо повече за Васил Шамов (туркулог), който разшифрира османска телеграма относно сътрудничеството на поп Кръстьо с тогавшните власти ?
  7. Межудругото бил е съдържател на пансион към Николаевската гимназия, за която онлайн също не намирам никакви сведения ..
  8. Това съдържаше точно цитатът. Нищо не съм изменял от него (дажеи и пунктоацията).
  9. Привет, някой знае ли какъв е произхода и значението на името "Бурчуджиев" ? А да знаете известни такива носители на името (особено преди 1944 ) ?
  10. Ще се опитам да се конкртизирам, като попрочета още малко. Ех, ако бяха само те безделниците .. но това е друга тема.
  11. Да, предполагам че е през 1930-те.
  12. Не е указал къде да погледмен. А и подробномсти за точно тази конкретна общеност ме интересуваше (не генералното обяснение), но гугъл не помогна ..
  13. Всъщност този въпрос е интересен за всички смяни на епохите (пред осмаско - османско; османско - освободено; освободено - комунистическо; ком - постком ) ...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...