Отиди на
Форум "Наука"

APetrov10

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ APetrov10

  1. Наистина благодаря за изчерпателните отговори!
  2. Разположени са точно под покрива от външната страна, като са на една равнина. Не бих казал че са един до друг, тъй като са само по няколко на една стена. И не забелязах някаква симетрия или зависимост при разположението им.
  3. Е добре, ще спя спокойно Малко разводнихме темата и за да се върнем ще дам за пример Албутинския скален манастир Не че дори малко се доближава до важността на Рациария, но и той е тотално съсипан от иманярска дейност. Така, че за състоянието на паметниците във Видинска област виновни са само хората с власт - полиция, музеи и така нататък. Няма никакви задкулисни игри, освен най-вероятно подкупите, за да се продължава работата на обекта необезпокоявано.
  4. Най-явното е организирането на безплатни уроци по румънски. Това, което лично мен най-много ме дразни е, че на нашите празници няма почти никакви чествания. На 3 март тази година например единственото честване беше поднасяне на венци на паметника на загиналите румънски воини в с. Иново. Но дебело да подчертая, че в момента власите винаги се разграничават от румънците.
  5. Като човек от Видин мога да кажа, че случаят с Рациария няма нищо общо с асмилиационна политика. Иманярството се дължи най-вече на безхаберието на властите тук. А относно асимилацията - напоследък Румъния започна да работи за асимилиране на власите, което остана без отговор от българска страна.
  6. Днес ме питаха нещо, на което не можах да отговоря и ми се стори интересно. Някой знае ли защо Вазов не включва Ботев и Каравелов в "Епопея на забравените"?
  7. Слушам предимно транс. Действа ми много отпускащо и поне за час на ден забравям всичко, което ми е на главата. http://www.youtube.com/watch?v=Pruyaq9QFRM
  8. Здравейте! Първо искам да се извиня, ако мястото на темата не е тук, но съм нов във форума и тепърва ще се уча. От известно време ме тормози въпросът дали надписите, които съм снимал са напълно нормални за една църква, тъй като не съм виждал нищо подобно никъде. Малко информация: църквата е в село Боровица, община Белоградчик. Доколкото знам е построена през 1866. Ето и самите надписи: Ще съм много благодарен, ако някой разтълкува какво означават.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...