Отиди на
Форум "Наука"

satan

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за satan

satan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Това ме интересуваше. Сега вече знам
  2. Темата е за никотин. Според закона няма забрана за разпространението и притежанието има акцизи. Ако някой си купи един стек цигари не притежава ли съответното съдържаемо количество никотин в тях? Смесването на темата с марихуаната не е ревелантно, законовата уредба свързана с нея е различна. Струва ми се че вие осъждате деяние, което дори не е извършено. Какъв е проблема човек да има информацията и знанията за дадено нещо без да го е правил напрактика? Може би питащият по-горе иска да е наясно как е извлечен никотина за електрическата му цигара? Какво лошо има в това някой да се опитва да задълбочава знанията си в дадена насока? Не е ли именно това смисъла на науката? Какъв е начина човек да научи нещо повече за химията освен чрез четене на книги, обмяна на опит? По този начин отказвате хората да питат, а това е пагубно.
  3. Искам да ви питам, кой закон регулира кои са силните отрови забранени за притежание. Кой закон забранява екстрахирането на вещества от "легални" растения? В крайна сметка ако искате да се отровите можете да го направите по хиляди начини със стотици разрешени за притежание вещества. Мислете с главите си. Химията е наука, както всяка наука тя може да бъде опасна. Колко опасна това зависи от нас. Според мен опасността в случая би дошла от липса на информация. Човека има конкрентен въпрос, ако той е решил да се занимава с бомби, наркотици или каквото и да е незаконно, едва ли вашите неаргументирани предупреждения ще го спрат. Забранения плод е най-сладък. Човек трябва да има възможност сам да разсъди кое е опасно за него и кое не, забраните са безсмислени. Ако така се държите с всеки, който иска да се занимава с нещо различно тоя форум завинаги ще си остане на ниво предгимназиален курс.
  4. Не мога да разбера защо според вас извличането на никотин е незаконно действие. Обосновете се.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...