Отиди на
Форум "Наука"

Илия Гарев

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Илия Гарев

  • Рожден ден 28.01.1945

Contact Methods

  • AIM
    irinej45
  • Website URL
    http://

Лична информация

  • Пребиваване
    гр. Славяново, област Плевен
  • Интереси
    Влечуги, птици, бозаиници, котки

Илия Гарев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Благодаря Ви за помоща! Вече се убедих, че това е водна змия. Предполагам, че е пренесена или от хора които косят трева на места обитавани от водни змии или от щъркели. На улицата където живея на ел. стълб има гнездо на щъркели. Спомних си, че съм виждал до стълба малки змии и гущери мъртви, изпуснати от щъркелите. Мой братовчед и съсед има в двора си басейн/някаква вана от бившия консервен комбинат Кирков в Плевен/. Занемарил го е и лятно време крякат жаби. Шом има жаби, защо да няма и водни змии?! Накратко ще ви разкажа една любопитна история. Преди няколко години мой съсед ми се оплака, че както си косил люцерината на полето върху него се нахвърлила огромна змия. Успял да я убие, но много се изплашил. Била дълга около 2.5 метра. Както ми я описа ми заприлича на кобра. Дошъл някакъв човек негов познат и казал, че такава змия не е виждал. За съжаление аз не съм я видял. Възможно ли е това да е кобра?
  2. Здравейте! Мисля, че това е мечка гризли. Ако не се лъжа обитава северна Америка.
  3. Да, ще се опитам. Не беше голяма змия, не повече от метър. Цвета се вижда на снимката. Направи ми впечатление, че не се плашеше от мен и успях да се приближа на достатъчно разстояние за да я снимам. Едно коте играеше около нея без да се плаши. Когато се реши да поиграе с нея тя надигна глава и направи такова движение като че искаше да го отпъди но не и да го нападне. Нямаше никаква агресия от нейна страна нито към котето, нито към мен. В друго писмо ще Ви пиша за някой любопитни неща.
  4. Позволете да не се съглася с Вас. Не може да бъде водна змия тъй като наблизо няма водни басейни. Най-близкия е на 5 километра. Според мен това е смок-мишкар. Да, найстина прилича снимката на водната змия която ми изпратихте. Все пак ще помисля и ще Ви се обадя. Успешна седмица! Изпращам Ви моя снимка.
  5. Здравейте! Казвам се Илия Гарев, учител-пенсионер/но не биолог/. От дете проявявах любопитство към змиите.Баща ми беше овчар в ТКЗС. Всяко лято бях с него. Помагах му да пасе овцете и наблюдавах природата. Интересуваха ме дивите разстения, змиите, костенурките, птиците и т. н. Прочетох раздела за змиите и останах много очуден. Не предполагах, че толкова много видове змии обитават територията на България. До този момент знаех само за смокове, пепелянки, усойници, каменарки и водни змии. През лятото на 2009 г. в моята градина се появи смок. Успях да се приближа близо до него и да му направя снимка. Опитах да направя и видео но не успях защото се движеше много бързо. За съжаление снимката надвишава 4 mb и не мога да я изпратя като прикачен файл. Моля за помощ??? Admin: Прикачвам снимката: =================== Запазвам автентичния линк към снимката, за всеки случай!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...