Отиди на
Форум "Наука"

maxpein

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ maxpein

  1. Айнщайн си го е казал "Въображението е по-важно от знанието"! Някога за хората е било Sci Fi че земята е кръгла!
  2. Никога не сам чувал за такова условие можеш ли да ми го разясниш защото google нищо не ми казва.
  3. Много ми е интересно и това че на материята може да мислим като енергия под нялягане. Не е ли възмойно тогава да се създаде материя от енергия (не говорим естествно това да стане на земята)?
  4. Има теории според които съществуват цели галактики от антиматерия. Ако си представим че това е възможно да се разделят материята от антиматерията в посочения пример (ядрото и земната кора) това няма ли да даде отговор на въпроса "кво аджеба е гравитацията?". Също би обяснило "кво аджеба е свръхнова?" Защото ако тоя въпросния буфер "поддаде" звездата ще се анихилира и ще избухне. При анихилацията също се образужат по тежки частици които ще образуват бяло джудже (което остава след свръхнова). Има също теории, че съществуват планети със обратна гравитация => земната кора е антиматерия, а ядрото материя.
  5. Аз не си зададох въпроса правилно, по-скоро въпроса ми е дали може някакъв вид енергия да служи като буфер между двете? А и защо да не се връзва масите да са равни? Антиматерията е обратната по заряд материя масата си остава константа!
  6. maxpein

    анихилация

    Възмойно ли е процеса анихилация да влезе в равновесие? Ако си представим, че ядрото на земята е антиматерия, а земната кора си е материя ако има някакъв слой от огромно количество енергия, между тях, която да служи като буфер, възможно ли е анихилацията да спре? Дано въпроса не ви се стори глупав! И съжалявам ако не е за тук, а за раздела физика!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...