Отиди на
Форум "Наука"

Kateto1010

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Kateto1010

  1. Благодаря!Що за учители имат децата ни?!
  2. Тогава как е правилно да се продължи "Ако бях..."щях" или "ще"?Разказът продължава така(според мен):"Ако бях голям,щях да имам много деца.Щях да ги заведа на море и ...да изям най-големият сладолед"...и т.н.А според учителката:"Ако бях голям,ще имам много деца,ще изям най-големият сладолед"......
  3. Здравейте,дъщеря ми е в трети клас и по ФКРУ са правили преразказ по серия от картини в учебната тетрадка по български език.Дадено е началото на преразказа .Започва така:"Ако бях голям,щях да имам много деца.."И те трябва да продължат нататък.Учителката е поправила"щях"на "ще"и оттам децата са продължили преразказа си в бъдеще време,което тотално ги е объркало.Аз не съм компетентна,но мисля,че трябва да се продължи в същото време:"лятото щях да ги водя на море",а не "лятото ще ги водя на море" и т.н.Моля,дайте компетентно мнение!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...