Отиди на
Форум "Наука"

a200

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от a200

  1. Гоня 50-те години. Бях стигнал 108кг, движение-0% такава ми е работата. От януари ме сложиха на хапчета за кръвното, холестирола бил голям изписаха ми статини. Досега съм правил диети падал съм до 90 кг след това съм връщал веднага. Започнах да чета и за мен стигнах до извода, че с правилното хранене ще мога да си оправя и здравето и килограмите. Махнах от менюто следните продукти:

    - хляб и всички зърнени, макарони, спагети

    - захар и всички производни вафли, бисквити и други боклуци. Позволявам си малко шоколад и крем карамел от време на време.

    - всякакви газирани напитки. Бира пия от време на време само като ми се допие.

    - картофи, ориз, боб и леща. Ако ми се дояде си хапвам ама не ми се яде така че мога и без тях.

    Започнах да си набавям домашна храна: яйца от бабите на село (лично ходя да си ги вземам), свинско домашно, агнешко. Серене си правя от домашно мляко, чакам го да узрее поне 40-50 дена. Ям зеленчуци колкото ми се ядат. Плодовете съм ги намалил не по-вече от 2-3 броя на ден (ябълки, круши, портокали)

    С това смятам че въглехидратите съм ги намалил достатъчно, за да не вдигам белтъчините над 40% гледам да увелича мазнините. Дали ми се получава:незнам. Вода пия до 2 л на ден, някой път забравям но не прехвърлям.

    Ето ка ми изглежда дневно меню:

    сутрин: 4 яйца, 50 гр. кашкавал или сирене, една краставица. ( ако съм в къщи правя си яйцата бъркани със сирене и сланина), Пия 1-2 кафета на ден

    обяд: месо - свинска пържола, агнешко телешко гледам да го омазня със масло или сланинка . За гарнитура салата зелен, домати или прясно зеле.

    вечер: салати най-различни, пак някакво месо или дроб , може и ракийка да изпия, и вино пия. Бирата я намалих много.

    Между яденията не ям нищо, само следобед към 5 ако ми се прияде тогава ям нещо забранено за вкус: шоколад обикновенно.

    Резултати: забих 100 кг с дрехите, всички казват че съм отслабнал. При мен усещам че се спихнах, корема доста намаля. Хвърлих всички хапчета, кръвното колкото пъти да го меря 120-130/на 80 /90. Важното е че като хапна след това не чувствам никакъв глад. Изчиситха ми се всички проблеми които имах от устата до изхода отзад. Имах ужасен рефлукс: спях почти седнал, всяка нощ се давех в стомашни сокове, бях получил нещо като астма от газовете и стомашни сокове които влизаха в белия дроб. Това изчезна за което съм най-доволен и нищо неможе да ме накара да се върна назад като си спомня какви кошмари бяха. Пия мултивитамини на NOW за добавка както и магнезий и цинк вечер пак на NOW. Месец май като изядем агнето дето ми го гледат ще си направя пак иследвания да видя има ли разлика в някой показатели.

    така стоят нещата при мен. Когато човек 25 години е прекалявал почти със всичко идва момент да се плати сметката. Според мен сега ми е времето да хвана последния влак да си нормализирам здравето. След няколко години ще бъде късно..... Всеки да си прави сметката....

    • Харесва ми! 1
    • Upvote 2
  2. Във въпросната статия пише: "increased high-calorie, high-fat, high-sugar, and high-sodium diets and decreased physical activity" :book:

    това "high-fat" е останало за цвят: добре известните препоръки на WHO спонсорирани от фармацевтичните компании.... Изтъркано е и доказано че не е вярно. Колкото е вярно че холестирола от храната вдига холестирола в човека...

  3. И малко обща култура, като за финал:

    Думата "glue" се превежда, наистина, като лепило, в смисъл на туткал.

    Думата "gluten" има латински произход, и да превежда се като лепило. В биологията обаче термина глутен е за вид фибриларен белтък, който получава името си заради характеристиките си, но никоя от тях няма да го превърне в туткал в тялото ви.

    Моля ви, мислете, преди да сътворите поредния "бисер"!

    Разбира се, че туткал го казах образно. Темата беше за ВМНВХ. Не разбрах: отричате ли че високия прием на въглехидрати е причината за това че човечеството е болно?

    И ето ви малко научни факти: http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1734701

    11.6% от братския китайски народ е в състояние на диабет това са 114 милиона, а 50.1% в "пред диабет".

    Нали се сещате какво ядат китайците най-много?

  4. >>>>>Към днешна дата света има сериозен проблем със затлъстяването и диабета тип 2.

    и проблема е в прекомерната употреба на въглехидрати. Решението е написано в заглавието на темата.

    Който иска да си яде грудки, корени, хлябове и картофи.

    Оня ден бягах на пътеката: за 30 мин изгорих калории точно колкото да изям едно блокче шоколад.

  5. Само че, не мога да разбера защо всички се трепят да търсят и предлагат всевъзможни диети, вместо да прокламират движението?

    Изхвърлете това или онова от менюто си и сте шест!

    Защо да махаме продукти, които традиционно се използват и никога не е имало проблеми с тях 9освен в последно време)?

    Замислете се какъв начин на живот водим и какъв процент от него заема активното движение?

    Пътуваме до работа с колата. Никой не цепи дърва, за да се стопли. Никой не копа на полето, за да сложи три картофа на масата. Децата като се приберат от училище (където са дремали), залягат пред компютрите, до срединощи.

    Къде, в цялата картинка, ни е движението?

    Замислете се, първо за това, и после умувайте за диети!

    Това не е диета, а начин на хранене. Постоянен.

    Кое е традиционно? картофите ли? 300-400 г не бих казал че е традиционно. Какво става когато един картоф попадне в стомаха на човек? Ами една филия хляб?

    Движението да: 10-15 мин ПРАВИЛНО изпълнени упражнения и 30-40 мин ходене е достатъчно. Това с бягането само ще потрошите ставите си.

  6. Според мен темата въобще не е приключила, защото тепърва трябва да се започне да се говори по този въпрос и то на национално ниво.

    Нещата са на пръв поглед прости: Съвременното човечество е болно и това е факт. За да се оправи положението трябва да се намери причината.

    Несъмнено една от причините е храненето, да не кажем основната.

    В момента масовото хранене е въглехидратно и високо въглехидратно. Резултатите: препълнени болници и поликлиники.

    Затова трябва да се намалят въглехидратите. За да не се увеличат прекалено белтъчините затова се увеличават мазнините. Просто е.

    Забравете захарта, хляба (всичките му разновидности), картофите, ориза, боба и лещата, махнете растителните мазнини и газираните напитки и

    се получава. Разбира се на хранителната индустрия ще им спаднат лесните печалби, на фармацевтичните и докторски фирми също.

    Избора е ваш, всеки има глава на раменете да мисли.

    Това работи и не съм го измислил аз, прочетете миналата година каква национална доктрина са приели в Швеция.

    • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...