Отиди на
Форум "Наука"

a200

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за a200

a200's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Репутация

  1. Гоня 50-те години. Бях стигнал 108кг, движение-0% такава ми е работата. От януари ме сложиха на хапчета за кръвното, холестирола бил голям изписаха ми статини. Досега съм правил диети падал съм до 90 кг след това съм връщал веднага. Започнах да чета и за мен стигнах до извода, че с правилното хранене ще мога да си оправя и здравето и килограмите. Махнах от менюто следните продукти: - хляб и всички зърнени, макарони, спагети - захар и всички производни вафли, бисквити и други боклуци. Позволявам си малко шоколад и крем карамел от време на време. - всякакви газирани напитки. Бира пия от време на време само като ми се допие. - картофи, ориз, боб и леща. Ако ми се дояде си хапвам ама не ми се яде така че мога и без тях. Започнах да си набавям домашна храна: яйца от бабите на село (лично ходя да си ги вземам), свинско домашно, агнешко. Серене си правя от домашно мляко, чакам го да узрее поне 40-50 дена. Ям зеленчуци колкото ми се ядат. Плодовете съм ги намалил не по-вече от 2-3 броя на ден (ябълки, круши, портокали) С това смятам че въглехидратите съм ги намалил достатъчно, за да не вдигам белтъчините над 40% гледам да увелича мазнините. Дали ми се получава:незнам. Вода пия до 2 л на ден, някой път забравям но не прехвърлям. Ето ка ми изглежда дневно меню: сутрин: 4 яйца, 50 гр. кашкавал или сирене, една краставица. ( ако съм в къщи правя си яйцата бъркани със сирене и сланина), Пия 1-2 кафета на ден обяд: месо - свинска пържола, агнешко телешко гледам да го омазня със масло или сланинка . За гарнитура салата зелен, домати или прясно зеле. вечер: салати най-различни, пак някакво месо или дроб , може и ракийка да изпия, и вино пия. Бирата я намалих много. Между яденията не ям нищо, само следобед към 5 ако ми се прияде тогава ям нещо забранено за вкус: шоколад обикновенно. Резултати: забих 100 кг с дрехите, всички казват че съм отслабнал. При мен усещам че се спихнах, корема доста намаля. Хвърлих всички хапчета, кръвното колкото пъти да го меря 120-130/на 80 /90. Важното е че като хапна след това не чувствам никакъв глад. Изчиситха ми се всички проблеми които имах от устата до изхода отзад. Имах ужасен рефлукс: спях почти седнал, всяка нощ се давех в стомашни сокове, бях получил нещо като астма от газовете и стомашни сокове които влизаха в белия дроб. Това изчезна за което съм най-доволен и нищо неможе да ме накара да се върна назад като си спомня какви кошмари бяха. Пия мултивитамини на NOW за добавка както и магнезий и цинк вечер пак на NOW. Месец май като изядем агнето дето ми го гледат ще си направя пак иследвания да видя има ли разлика в някой показатели. така стоят нещата при мен. Когато човек 25 години е прекалявал почти със всичко идва момент да се плати сметката. Според мен сега ми е времето да хвана последния влак да си нормализирам здравето. След няколко години ще бъде късно..... Всеки да си прави сметката....
  2. това "high-fat" е останало за цвят: добре известните препоръки на WHO спонсорирани от фармацевтичните компании.... Изтъркано е и доказано че не е вярно. Колкото е вярно че холестирола от храната вдига холестирола в човека...
  3. Разбира се, че туткал го казах образно. Темата беше за ВМНВХ. Не разбрах: отричате ли че високия прием на въглехидрати е причината за това че човечеството е болно? И ето ви малко научни факти: http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1734701 11.6% от братския китайски народ е в състояние на диабет това са 114 милиона, а 50.1% в "пред диабет". Нали се сещате какво ядат китайците най-много?
  4. >>>>>Към днешна дата света има сериозен проблем със затлъстяването и диабета тип 2. и проблема е в прекомерната употреба на въглехидрати. Решението е написано в заглавието на темата. Който иска да си яде грудки, корени, хлябове и картофи. Оня ден бягах на пътеката: за 30 мин изгорих калории точно колкото да изям едно блокче шоколад.
  5. не разбрах кое конкретно в мойто изказване не ти хареса? това за картофите или за хляба? че хляба като влезе в стомаха става на лепило? Глутен: глууу - лепило.
  6. Това не е диета, а начин на хранене. Постоянен. Кое е традиционно? картофите ли? 300-400 г не бих казал че е традиционно. Какво става когато един картоф попадне в стомаха на човек? Ами една филия хляб? Движението да: 10-15 мин ПРАВИЛНО изпълнени упражнения и 30-40 мин ходене е достатъчно. Това с бягането само ще потрошите ставите си.
  7. http://healthimpactnews.com/2013/sweden-becomes-first-western-nation-to-reject-low-fat-diet-dogma-in-favor-of-low-carb-high-fat-nutrition/
  8. Според мен темата въобще не е приключила, защото тепърва трябва да се започне да се говори по този въпрос и то на национално ниво. Нещата са на пръв поглед прости: Съвременното човечество е болно и това е факт. За да се оправи положението трябва да се намери причината. Несъмнено една от причините е храненето, да не кажем основната. В момента масовото хранене е въглехидратно и високо въглехидратно. Резултатите: препълнени болници и поликлиники. Затова трябва да се намалят въглехидратите. За да не се увеличат прекалено белтъчините затова се увеличават мазнините. Просто е. Забравете захарта, хляба (всичките му разновидности), картофите, ориза, боба и лещата, махнете растителните мазнини и газираните напитки и се получава. Разбира се на хранителната индустрия ще им спаднат лесните печалби, на фармацевтичните и докторски фирми също. Избора е ваш, всеки има глава на раменете да мисли. Това работи и не съм го измислил аз, прочетете миналата година каква национална доктрина са приели в Швеция.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...