Отиди на
Форум "Наука"

luboznatelnia

Потребител
  • Брой отговори

    913
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за luboznatelnia

  • Рожден ден 27.06.1969

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    Риболов,туризъм,наука,интернет,музика

Последни посетители

11069 прегледа на профила

luboznatelnia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

-28

Репутация

  1. Интересно, а би ли дала линк на български, за тази теория ?
  2. Някой знае ли нещо за големия атрактор http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B6_%D0%A1%D0%BC%D1%83%D1%82 Каква е тази област от вселената, към която се стреми по голямата част от видимата материя на вселената ? Тоест апекса на големия атрактор .
  3. Мисля че до края на 19 век, е било така. После настъпва разеденение.
  4. Разбирам, ти екстраполираш свойствата на цялото, като свойство на частното. Но все пак съществува и относителна изолация и относителен покой . Диалектиката се основава на противоположностите, ако няма покой , няма и движение, ако няма изолация на нещо от друго нещо , всичко ще е каша хаос , индивидуалността на нещата , нямаше да съществува . Но ние доста се отклонихме във философска посока, модераторът ще се скара между другото темата си е за философия, а не за физика . Времето и пространството са философска категория понятия, а не както се е възприело стереотипно, че са физични понятия . Така е защото във времето и пространството, се описват всички останали науки, а не само физиката , тоест самото битие и неговото описание от всичките му страни, физични, химични, биологични, социални , политически, исторически , географски, ит.н .
  5. Разбирам, ти екстраполираш свойствата на цялото, като свойство на частното. Но все пак съществува и относителна изолация и относителен покой . Диалектиката се основава на противоположностите, ако няма покой , няма и движение, ако няма изолация на нещо от друго нещо , всичко ще е каша хаос , индивидуалността на нещата , нямаше да съществува . Но ние доста се отклонихме във философска посока, модераторът ще се скара между другото темата си е за философия, а не за физика . Времето и пространството са философска категория понятия, а не както се е възприело стереотипно, че са физични понятия . Така е защото във времето и пространството, се описват всички останали науки, а не само физиката , тоест самото битие и неговото описание от всичките му страни, физични, химични, биологични, социални , политически, исторически , географски, ит.н .
  6. Изчислява се по формулата , a=F/m a- ускорение F- сила m-маса
  7. В общи линии си прав, но ако тялото е покоящо се, и изолирано от околната среда, не виждам как то би я променило, или пък тя него .
  8. и каква връзка има това с механичното преместване ? Това че едно тяло старее , износва се, защото стареене означава износване, не означава че това износване ще е причина за преместването му през пространството . Или ти искаш да кажеш че преместването през пространството не е преместване , а е просто структориране и деструкториране, един вид разрушава се нещо в някаква област от пространството, после се сглобява в друга област на пространството. Чел съм някъде за подобна хипотеза, някои квантови физици обясняват така преместването на квантите в пространството. Само че за макро обектите, структорирането и деструкторирането са строго дефиринцирани в пространството, но за квантите не е така, а с някакъв процент на вероятност. От това произлиза и принципът, на съотношението на неопределеността, на координатите и импулса на една елементарна частица . Принципа на Хайзенберг .
  9. mnoogo не е съгласен с теб doris, че изкривяването на пространството и забавянето на времето са реални и измерими . Какво ще кажеш ако не времето се забавя, а процесите в него , и не пространството се изкривява а материята в него ? Не разбрах, какво се изменя в човека седящ в колата , Също и какво се видоизменя в колата, и как движението на колата променя околната среда , а също и когато не се движи ?
  10. Ето едно обяснение за космологичното разширение, без тъмна енергия .http://compulenta.computerra.ru/veshestvo/fizika/10009378/ Статията е на руски , а гугъл преводачът е направо отврат, някой ако разбира руският добре, може да каже в основни линии за тази хипотеза . Аз обаче за съжаление нищо не разбрах
  11. Въпрос на време е дали ще ги открият, ако не ги открият, тогава нещата трябва да се преосмислят наново . Значи тъмната енергия, е всъщност антигравитация , Но със посока на действие от "празното" към пълното , празното вакуума, оказва налягане между телата и така ги отласква едно от друго, колкото повече телата се отласкват едно от друго, толкова повече вакуумна енергия остава между тях, и толкова повече се увеличава силата на отласкването . Реципрочно на обикновенната гравитация с посока от пълното към празното , две масивни тела се привличат едно към друго,тоест към масовите си центрове, които може да са в радиуса на едно от телата , а може да са и в празното помежду телата . Поне аз така схващам тази тъмна енергия . Тъмната материя си е материя лишена от електромагнетизъм, тоест тя не взаимодейства електромагнитно със светлата материя, и по този начин става прозрачна за нея, преминава безпрепятственно през нея , но има маса и гравитация. Ако хипотетично предмет от тъмна материя се устреми към земята, той ще потъне през нея , и достигайки центърът ще се уталожи там. Защото има маса и гравитация но не и електромагнетизъм , който е причина за механично взаимодействие , и сили на опората . А тъмният поток си е светла материя , тоест звезди и галактики , но устремени към фронта на взрива в който се намираме ние .
  12. Според мен понятия като, тъмна материя , енергия и тъмен поток, ми звучат по научно , отколкото , огледало на козирев
  13. Козирев, може и да е бил способен астрофизик, но теорията му за времето, Хм , май нещо не ми допада
  14. Чел съм за Козирев, според мен е шарлатанин . Но другари , да продължим интересният диспут . Както казах по горе привърженик съм на инфлационият модел, но на мулти вселената, тоест, вселената не е една, по точно една е но представлява, букет от фоерферки. Всяка мега част от безкрайната вселена, може да бъде един голям взрив, и ние наблюдавайки и присъствайки в един от тези взривове, виждаме само него, поради несъвършенството на наблюдателните ни уреди . Не можем да видим, отвъд хоризонта на събитията, понеже инфлацията на този локален взрив, е по бърза от светлината . Покрайнините на инфлационият мехур, разтягат до милиарди километри, дължините на вълната на радиацията от този взрив . Така че до нас почти не пристигат вълни , впрочем пристигат но със огромна дължина на вълната, при което нито уредите ни , нито сетивата ни , могат да я видят . Е това е моето лаишко мнение, има разбира се хора които ще знаят по добре от мен . Възможно е един ден, на небето да се появи инфлационният фронт на друг съседен "нам голям взрив" Между другото чел съм за така нареченият тъмен поток , възможно това да е фронтът на съседен локален взрив . Ето и за тъмният поток . http://megavselena.com/zhiveem-li-v-megavselena/
  15. Каква е тази вселена, с начало във времето, и безкрайна във пространството , логически апотеоз

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...