Отиди на
Форум "Наука"

JWalker

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ JWalker

  1. Ако не е имало Османци от Анадола да създават притеснения на Византия, тя е щяла да има повече сили да дирижира историята на Балканите. Но най-вероятно зараждащите се сили на североизток и северозапад са щели да си разпределят полуострова. Местните държави са започнали да изчерпват ресурса си още преди Османците. Започнал е разпад на много държавици. Следователно щял е да последва период на междуособици, сливания и разпадания, докато някой има късмета (подобно рода на Осман) да добие надмощие и обединение на всички около себе си -- ако не дойде някой от вън да тури ред. Нали някога така и Римската империя е дошла и е турила ред. Изглежда в Европа от изток идва свежия човешки материал, а после от запад в обратна посока се връща ред.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...