Отиди на
Форум "Наука"

kramer

Потребител
 • Брой отговори

  2615
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Отговори публикувано от kramer

 1. Прегледах темата, но някакъв фактологически материал освен протокола от разпита на злощастния полковник, проведен от председателя ПАТРОНЕВ (какво име само, предполагащо сякаш по-нататъшната съдба на обвиняемия) не видях. Ако имаше изпълнения в стил Хатин и Сребреница, сърбите нямаше ли да вдигнат врява до небето?

  • Харесва ми! 4
 2. Преди 44 минути, Б. Киров said:

  Къде задявка, къде истина...

  Last night, I complained that the troop surge in DC was hard to keep up with as the number of troops was increased to 21,000 with a possibility of 26,000. Now it has increased again, this time to 26,000 with a possibility of 30,000 troops.  

  https://street-pharmacy.blogspot.com/

  Този юнак ги е броил по войскови части, дава разбивка. Всички са от НГ, няма специални или редовна армия, всеки щат е изпратил части от Гвардията, има даже изтребители и дронове, никога във Вашингтон не се помни такова струпване на военни, заедно с цялото им въоръжение. Правят се всякакви спекулации защо е това, след като десните заявиха на привържениците на Тръмп да игнорират инагурацията.

  Тръмп е пълно перде, заявил е тези дни, че с нетърпение очаква да отлети в имението си във Флорида и нищо, че му секнаха един акаунт в Туитър, сега активно поства в друг, той има три.

  Зависи от Мич Макконъл и приятелчетата му в Сената, дали няма да му спретнат някой номер и да се присъединят към демократите да го импийчнат; трябват им 17 гласове на републиканци, за да е аут. На мен не ми се вярва, че ще ги намерят от 50, след като от 212 намериха 10 в Конгреса, но знае ли човек... Имперските интриги са неведоми.

  Демек републиканците да си направят харакири и не видят власт най-малко близките осем години :)

 3. Преди 15 минути, Б. Киров said:

  Много ми е интересно, ако Тръмп отърве затвора и криминализирането, сега как ще процедират републиканските политици с него. Вижте гласуването в Конгреса - 205 от 212 са против импийчмънт - само 7, ама те са хронично и перманентно против Тръмп, всички останали се сплотяват около партийната линия, иронията е, че защитават Тръмп, който люто ненавиждат в личен план.

  Тръмп може да формира нова партия МАГА, трета политическа сила, и ако направи това, ще отнеме поне половината електорат на Републиканците, може и да не е партия, а движение като това на Макрон, примерно.

  Има си Сенат, горна камара, висшия разум :) Те решават. Другото е плява...

 4. Преди 3 часа, resavsky said:

  Истината е че Републиканската партия нито искаше нито можеше да се идентифицира с Тръмп.Същия през цялото време приличаше много повече на независим кандидат /какъвто беше де факто/ отколкото като партиен избор.Сега това което правят републиканците поразително много прилича на приказката за гущера и опашката.Не визирам Пенс който постъпи мъдро според мене.Нито подкрепи Тръмп в глупостите му /които очевидно се канеше да прави/ нито задейства 25 поправка.

  Ба, че Пенса да се се задейства :) това щеше е края на републиканците. При такова харакири, колко избиратели щяха да им останат 💀

  • Upvote 1
 5. Преди 1 минута, tantin said:

  Аз не виждам особен проблем в Македонската версия за Самуил. Типична регионална история - тази на местния край.

  Регионални шовонисти винаги е имало и ще ги има. Търновци били боляри. От Карлово и Калофер били чорбаджии. В Пловдив били занаятчии. Габрово е столица на еснафите.  Ние естествено ще си твърдим че Самуил а наш български цар..  Македонците си пишат по-малкия вариант на тяхната регионална история и естествено наричат нещата македонски, Охридски или Самоилови.

  По същия начин в историята на град Видин един владетел може да бъде записан за български владетел и за видински деспот - ако там му е било седалището.

  Нито Видин е бил през всичките години български - нито пък София...

  Град Дръстър в Албания също е бил български за кратко..

  Ами българския град Белград?

  Тоест българите са владели за кратко близки и по-далечни земи.

  Но винаги трябва да подчертаваме за кое време се отнася историята, за да няма противоречия и кражба на история.

  По времето на Самуил останалата част на българската държава я няма. Регионалната история на Охридския край е едновременно история и на България и на Охрид.

  Нека не ползваме политизираното понятие "македонци" а чисто регионални обозначения.

  Нашият прочит на Македонската история не трябва да е по-враждебен отколкото един прочит на Видинската история или историята на Дръстър.

  Местните шовинисти винаги ще се опитат да се изкарат за по-велики и от папата. Колкото повече "величие" си преписват местни феодали и шовинисти, толкова историята им става изкривена.

  Вътрешни размирици винаги е имало във всяка една държава.

  Регионалната история на сегашните български земи е не само българска, но присъства в множество други истории на държави. Византия, османската империя, Рим, Тракия, Персия. Хуните на Атила. Аварите.

  Това преплитане на историята не е кражба, а богатство. Натрупване на още варианти и гледни точки.

  Историята на България е една.. Но през социализма същата ли беше историята ни? Я си спомнете по добре ? Отворете учебниците и си припомнете?

  След като ние имаме повече от една версия за собствената си история, какво пречи да има още 1, 2 или 3 македонски версии?

  Коя от тях е най-научната, автентична и близка до събитията е съвсем друг въпрос.

  Айде молим...Д.Талев за какво са го репресирали? Кирил Дрангов, сина на българската военна икона Дрангов защо са го убили?

  • Харесва ми! 2
 6. On 4.11.2020 г. at 20:43, deaf said:

  Тито е принуждавал сърбите живеещи в Македония да добавят към фамилиите си -ски и -ска. Един вид е провел "Възродителен процес" върху тях.

  Че то -ски, -ска са си типични фамилии за Врачанско. Би ли нарекъл врачанин македонец? Най-много да ти намажат ските :)

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
 7. On 14.06.2020 г. at 17:53, resavsky said:

  Поп Андрей е една мутра.Подкрепяи деветоютския преврат и така нареченото Септемврийско въстание с една единствена цел. Лично облагодетелстване.  

  Верно ли на 9 юни става комендант на Медковец? Това е интересно.

 8. Преди 6 часа, resavsky said:

  https://riafan.ru/1327252-azerbaidzhan-gotovit-proryv-k-nakhichevani-cherez-territoriyu-armenii

  Това според мене би било огромна грешка от страна на Алиев.Всичките азерски успехи дотук могат да отидат по дяволите.Благосклонноста на Путин си има граници разбира се.

  Фейк. Задейства се ОДКБ!

 9. Алкохолът отпуска временно. Не е за препоръчване постоянно. Необходимо е редуване със спорт и работа.

  И още нещо, по-малко медийно гледане. Не хранете политици, журналисти и доктори...

  • Харесва ми! 2
 10. On 26.10.2020 г. at 10:41, resavsky said:

  Арменците имат отчайваща нужда от примирие след като вчера загубиха нови територии а другаря Алиев е твърде вероятно да послуша Вашингтон.

  Другарят Алиев е достоен син на баща си Гайдар, член на Политбюро на КПСС, ще слуша себе си..

  • Харесва ми! 1
 11. Преди 10 часа, Vulgaria said:

  Снощи гледах коментар на Руслан Трат. Каза, че прекалено много страни неофициално участват в конфликта. На страната на азерите имало доброволци от Грузия и Украйна, както и сирийски бунтовници от контролираните от Турция райони. На арменците пък помагат доброволци от Армения, сирийски бандити от хората на Асад чрез Путин и т.н.

   

  Ако обичаш определи критериите, по които едни наричаш сирийски бунтовници а другите "сирийски бандити от хората на Асад"?

  • Upvote 1
 12. On 9.07.2019 г. at 15:45, Skubi said:

  Ретро секция. Виж само колко сериала си е купил......Имам съмнения най горните червени/в ляво/ са всички произведения на В.И.Ленин.:book:

  6957814_77341309_l%5B1%5D.jpg

   

  Поморие, преди около 20 години на плажът с черният пясък. 

  Предимно баби с внуците си, жена ми, децата и аз. Изведнъж една жена възкликна на внуците си: "АМИ СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ! САМО ЗА ПАРИ ГОВОРИТЕ! ИМА И ДРУГИ НЕЩА НА ВСЕТА ОСВЕН ПАРИТЕ!!!!". Внуците и бяха момиченце на около 5-6 и момченце на 4-5 годишна възраст.......За какво ли си говореха родителите им в къщи?

  Тези деца ще Те гледат след няколко години когато станеш немощен.......ИМАШ ЛИ ПАРИ?

  Горе вляво и вдясно мяза на Большая советская енциклопедия. Долу вдясно пък зеленото мяза на оксфордския речник. Едва ли партократи...

 13. Преди 22 часа, resavsky said:

  Нека не превъзнасяме толкова Бенковски. Не само той дига въстание. При най драматичния момент в Батак него никакъв го няма.

  Как да е навсякъде - Панагюрище, Поибрене, Мечка, Петрич, Еледжик, Белово...В Батак кога да иде?

 14. On 22.11.2010 г. at 9:57, resavsky said:

  Ами Априлското въстание си е едно успешно въстание.Няма какво да се лъжем.

  До голяма степен, да не кажа най-голяма, това се дължи на енергията на Бенковски. Даже се притеснявал, както пише Захария, че другите окръзи имали по-големи успехи в подготовката от IV-ти. Човекът, който подпали чергата на империята, нищо, че предната година не успява да запали Цариград. И умира пронизан от сто куршума на моста на река Костина при Кървавото кладенче.

  • Харесва ми! 1
 15. On 3.03.2020 г. at 20:00, monte christo said:

   

  Аз като син на народен враг им твърдя, че Сталин винаги е бил в добри взимоотношения с Рокфелерови, и без американска помощ Съветска Русия я пиши бегала след 1941 г. - не са никак съгласни. Разправям им също: Уолстрийт е вашият господар, а не  — Москва. Що не ме попържат чак... 😜 

  И аз им казвам на някои, че евреите са на четвърто място по герои на СССР след руснаци, украинци и белоруси през ВСВ, ма се пулят...

 16. Добре, че са дошли монголите-Тенгрийци, та са втъкнали на волжските българи-мюсюлмани малко свежа кръв... Иначе току-виж ислямът дошъл вместо от югоизток, от североизток :bj:

  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...