Отиди на
Форум "Наука"

павел123

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ павел123

  1. Ако едно тяло е само в празния космос ,то напрактика е неподвижно,защото движението е - промяна на местоположението на едно тяло спрямо другите тела в пространството.Ако има само двама астронавти в празниа космос и единиа се движи към другиа,то тогава и двамата ще имат усещането,че са неподвижни и че другиат астронавт се приближава към него.В случея и двамата ще бъдат прави.Вториат вариант е когато и двамата астронавти се движат един към друг-всеки със скорост 1000 километра в час,тогава всеки от астронавтите ще има усещане,че другия астронавт се приближава към него със скрост равна на сбора от скоростите и на двамата- 2000 километра в час.Следва,че скороста е относително явление и зависи от това- от каква отправна система я разглеждаме.Например скоростта на една кола е 40км.ч.то това не е реалната и скорост ,защото трябва да се прибави и скороста и с която се върти заедно със Земята около Слънцето плюс скороста със която се върти заедно със Слънцето около центъра на галактиката и т.н.....Ако се върнем към случая с приближаващите се един към друг астронавти и го разгледаме в обратна посока като всеки от тях се отдалечава от другия със скорост 200000км.ч. тогава всеки от астронавтите ще е преодолял скороста на светлината за другия ,защото напрактика ще се отдалечават един от друг с 400000км.сек.Какво мислите?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...