Отиди на
Форум "Наука"

grafrufles

Потребител
  • Брой отговори

    29
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за grafrufles

grafrufles's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Репутация

  1. Хммм.. Къде мога да я намерия, защото като гледам я няма в BookStore?
  2. МОже ли нпкой да обпсни по малко за всеки от седемте царе властвали по това време, формата на управление и мястото на войската във всичко това. Благодаря предварително.
  3. Някой може ли да обясни малко по-подробно за битките на Цезар с галите.
  4. Цезар имал ли е син? До колкото знам има дете от Клеопатра. И вярно ли е, че Октавиан заповядва да го убият. Колкото до Октавиан вярно ли е, че преди смъртта на Цезар му е бил опонент?
  5. Звучи ми като Цезар, който знае, че ще го убият, но предпочита да умре като велик завоевател, закрилник на народа.
  6. Някой би ли ми обяснил защо Сула се отказва от диктаторската си позиция, при положение, че е имал неограничена власт и всички са се бояли от него?
  7. Цезар е мъж на всяка жена и жена на всеки мъж.
  8. Четох в една книга, че Цезар бил хомусексуален. Че имал връзка с царя на Никомедия - Никомед. Това вярно ли е?
  9. Цезар е "пожизнен" диктатор и, въпреки че е имал същите правомощия той е отказал титлата император, която Сената му предлага. Октавиан Август е първия император според мен. Той запазва Сената и му предаваобикновените провинции, докато запазва за себе си тези подложени на нашествия. Така по този хитър начин успя да задържи войската у себе си. Той има три титли - Император, Цезар и Август (избранник на боговете).
  10. Юлий Цезар се обединява заедно с Помпей Велики и Крас - най-богатия римлянин. Това бил първият триумвират, който е бил създаден от Помпей срещу Сената понеже не му е разрешено да стане консул. Все пак Помпей е обявен за консул. Тогава триумвирата се разпада - Цезар тръгва с легионите си и обсажда Рим. Убива Помпей, но позволява на народа да оплаче смъртта му. В целта си да запази Рим, Цезар принуждава Сената да го обяви за "пожизнен" диктатор. Той успява да върне контрола над държавата. През 45 г.пр.Хр. сенаторите начело с Касий и Брут организират покушение срещу Цезар. Всички 23ма сенатори вадят кама и пронизват Гай. "И ти ли Бруте" са думите му когато вижда сред заговорниците и Брут. След това народът се разбунтува. Защо сенаторите убиват своя баща когото наричат тиранин, въпреки че му предлагат титлата император, а той я отказва. Нима само заради това, че Цезар е решил да раздели земята на гражданите на които принадлежи, а не на сенаторите, го убиват. Нима не са придвидили последиците след смъртта му. Правилно ли са постъпили те, убивайки диктатора.
  11. Първо прякора ми е черна овца като стана дума (много говоря). Второ той е историк, писал за Юлий Цезар 4 книги. Трето можеш да го вземеш и на доверие. Четвърто говорим само за очите на Чингис хан. Пето прочети романа и ще останеш доволен.
  12. От романа на Кон Игълдън - Чингис хан. Там худ. измислица е малка. В края на всяка от своите книги пише кое е променил.
  13. Сори, понеже Гай е и баща му и чичо му Гай Марий.
  14. Мога само да спомена, че до колкото знам Чингис хан е имал жълти очи. И не съм сигурен, но май и Угедай е имал такива. Угедай е третия му син, а първия Джучи Чингис така и не разбира дали е негов син или на татарин, който отвлича жена му Бьорте. Мога да препоръчам филма Тайните на Чингис хан в замундата. На руски е и със субтитри, но е хубав.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...