Отиди на
Форум "Наука"

ranik56

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ranik56

  1. Как мислите ...Защо всички опити за пренасяне на Наркотични вещества се правят на ГКПП ?!?!?! ,а не през граничната бразда ? И в двата случая става въпрос за Контрабанда . Пропуснах да кажа мнението си за филма . Филма е поръчков - има пари за усвояване и те ще ги усвоят ...ДВАМА НАШЕНЦИ ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ СЪЩО . Изминаха 22г. от 1989г. - защо ли чак сега се сетиха да реват на чуждите гробове . :lightbulb:
  2. Общо взето нещата стоят така . Граничарите преминават обучение в специално поделение - в продължение на 3-ри месеца ТАМ те биват обучавани за служба на Гранична Застава . Вт.нр. УП -младите граничари учат : Инструкции , Устави и водят практически занятия по Гранична и Общовойскова подготовка . Изучават се правила за Паспортно Граничен режим - видове документи и образци . В България /И всички страни по Света / влизането и излизането през Държавната Граница става с надлежни документи , платени данъци и декларирана валута ....Единственно на определените места за това - ГКПП И Митница .Преминаването на Линията на ДГ на нерегламентирани места т.е. през заграждения и сигнални съоръжения Които се охраняват от войници с оръже - според действащия закон - Това се нарича НАРУШЕНИЕ НА ДГ. /ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА / Чужд гражданин дошъл в България по Легален начин - с цел Туризъм , гости , море .. а , в един момент се оказва на Граничната бразда и иска да я премине Нелегално е Нарушител . С действията си той е нарушил Законите на България . Навлязъл е в Зони и Ивици за които се изискват специални документи дори за Български Граждани . Навлиза в Територия ,която се охранява от въоръжени войници именно за да не се преминава от там. Преминавайки през съоръженията те ги повреждат и нанасят щети на Държавата .Не рядко тези хора "избрали пътя на Свободата " са въоръжени и са криминално проявени или издирвани лица . Хората с чиста съвест и намерения влизат и излизат от България през ГКПП . Лицата нарушаващи Закона за пребиваване в Граничната зона ,коита не се подчиняват на разпорежданията на Граничните Наряди ,осуетяват проверките и с действията си или заплашват живота на граничарите се задържат и предават на Органите на МВР . В случай ,че се стигне до употреба на оръжие ...то това е последната мярка : При оказване на въоръжена съпротива , Заплаха за живота на Граничар и последно - Ако е на самата Гранична бразда и не може да бъде спрян по друг начин . При "Безнаказано " /ако войника не задържи нарушителя / нарушение : войника -Граничар бива подведен под съдебна отговорност и присъдата е до 15г. Затвор .Офицера на Заставата се наказва с разжалване и понижаване в длъжност - в продължение на 3- г. За неправомерна употреба на оръжие Граничарите подлежат на съд . Надявам се ,че внесох поне малко яснота по темата .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...