Отиди на
Форум "Наука"

мори

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ мори

  1. Цялата наща вселена се гради на несиметрията. Пространствата на Калиби-Яу имат претенцията да обеснят съществуващата несиметрия от установените експериментално своиства на честиците-защо има еди си какъв вид честици а частици със симетрични своиства на тези-спин, маса и т. нат. няма.Всичко това се обеснява от допълнителните пространствени измерения останали неразгънати от големия взрив които представляват своеобразни резонансни структори на пространството резониращи от преминаващите през тях флуктоации на енергията-елементарните частици. Не забравяй и за опитите при сблъскване на частиците при които се появяват така наречените виртуални частици чийто живот е много кратък- те се появяват от нищото- от вакуума, живеят много кратко и пак изчезват в него.Това появяване от нищото свидетелства че вакуума всъщност не е нищо а се проявява , при високите температури , като плътно наредени частица-античастица, всъщност това е и доказателство за така наречената етерна теория.Не забравяй и за съществуването на така наречените далечни връзки между елементарните частици-при промяната на свойствата на едина от сблъскали се преди извесно време елементарни частици се променят по аналогичен начин и своиствата на другите частици-макар че те вече са на много голямо разтояние една от друга. Това показва че независимо от това че в тримерното пространство частиците са разделени една от друга реално в многомерното пространство остават свързани.
  2. Съшноста на така наречените традиционно- елементарни частици може да се разбере единствено когато се познава структурата на съществуващото пространство,тъй-като единственото твърдо нещо което знаем за тях е че те се движат в пространството-в тримерното абсолютно пространство те се движат като честица и вълна. Тази бъркотия налага и въвеждането на допълнителни пространсва, както и формите на Калаби-Яу, които садържат измерения,пространства, извън познатата ни вселена. Вълновато поведение на частиците провокира и обяснението им със високоенергиини струни. Според мен грешката при разглеждането на елементарните частици е че те се разглеждат като нещо отделно а не като флуктоации на енергията на едно общо енергийно поле създало пространството и времето при своето изменение. Частиците са понижаване или повищаване на потенцяла на това поле разпространяващи се в наго под формата на вълни резониращи в един или друг вид взаимодействие.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...