Отиди на
Форум "Наука"

Fletcher Lind

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Fletcher Lind

  1. Здравейте : ) Търся всякакви примери за картини, изобразяващи периода на войните за национално обединение (1912-1918). За съжаление в Гугъл/lostbulgaria/boiniznamena излиза само "На нож" от Вешин, както и няколко картички... Ако някой има нещо по темата, моля да го сподели, ако пък темата дублира друга, нека бъде изтрита : )
  2. Защото филмът е екранизация на романа "Шогун" от Джеймс Клавел : ) По мое мнение книгата е безкрайно по-интересна и ценна, защото разкрива психологията и житейската философия на японците - прочети я и няма да останеш разочарован. Филмът е само преразказ на сюжета... А всички герои на Клавел са реално съществуващи, само че с променени имена - нашият човек Блекторн всъщност се е казвал Джеймс Адамс и наистина е станал доверено лице на Токугава; Йедо всъщност е Едо - бъдещата столица Токио; владенията на Торанага в книгата се наричат Кванто, докато всъщност това е съвременната област Канто - и така нататък

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...